Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
74
Filmadatlap
 
17
Szereplők
2
Vélemények
3
Képek
1
Videók
Marnie
 
Filmbarbár   2020. 01. 20.

legújabb vélemény

Két pszichopata bizarr kapcsolata

A Marnie az én szememben Alfred Hitchcock nehezen megítélhető és megfogható alkotásainak sorát gyarapítja; kevésbé ütős, mint mondjuk a Psycho (jóllehet, a mondanivalóját tekintve jóval fajsúlyosabb és borzasztóbb annál), de szerintem jobb az olyan munkáinál, mint például a Szakadt függöny vagy a Családi gyilkosság. A Marnie a pszichothrillerek akkoriban (is) meglévő népszerűségét próbálta meglovagolni, több-kevesebb sikerrel. Kicsit felszínes, kicsit vontatott, de Hitchcock... A film bevezetését a bevált dramaturgiai gyakorlat szerint látszólag attól teljesen elütő folytatás követi, ám ahogyan telnek a percek – néha sajnos irgalmatlanul lassan –, kiderül, hogy a történet különböző szálai mé... több»

 
Berto49   2017. 09. 21.

Másodjára néztem meg Tippi Hedren második legismertebb filmjét. Javult az értékelésem, nem kimondottan remekmű, de érdekes. Az alapötlet meglehetősen „konyhapszichológiai”, de hasonló számos más Hitchcock-filmben is előfordul, ld.: Szédülés, Elbűvölve. Grace Kelly jobb lett volna Marnie szerepében, de a hercegné megalázónak tartotta egy tolvajnő szerepében visszatérni a filmvászonra. Helyenként Tippi nagyon jól alakított, főleg, ha igaz, amit a memoárjában megírt. Mindenki el van ájulva Sean Connery sármjától, de előlem ezt ügyesen titkolta, Bondként sem kedveltem, igazán jó csak már idősebben (1986) a Rózsa nevé-ben.

Tippi Hedren

A film összbevétele 7 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A BBC listája szerint a 47. a filmtörténet 100 legjobb alkotásának sorában.

(Bogi87)
 

A Marnie c. filmen dolgozott utoljàra együtt Hitchcock és George Tomasini vàgó.

(Bogi87)
 

A 12. Hitchcock film, melnyek operatőre Robert Burks volt.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.