Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

Mindörökké (2021)

Mindörökké
Filmadatlap
 
11
Szereplők
3
Vélemények
12
Képek
1
Videók

Galéria (12)

Videók (1)

 
zolika72   2022. 07. 16.

legújabb vélemény

0
Kis magyar film...

Kicsit mint az országunk. Nem tudjuk, hogy merre tartunk, mit akarunk. Ez a film sem tudja, hogy háborús akar lenni, társadalmi dráma, misztikus film? Egyszóval: magyar. Mint annyi nagyon támogatott magyar film: ki lehetett volna sokkal többet is hozni belőle, de nem akarták! Miért?

 
Mirci   2022. 02. 25.

0

Részemről nem volt egy rossz film, de Pálfi György előző rendezése sem igazán győzött meg annak idejeén. A Mindörökké persze ettől függetlenül erőteljes alkotás, amely nagyon mély nyomot tud hagyni az emberben.

 
Sonny   2022. 02. 22.

0

Nem akarom azt mondani, hogy telejsen időpocsékolás lett volna a film, de nem igazán tudtom azt sem mondani, hogy még egyszer meg szeretném nézni.

 

A film Tar Sándor "A mi utcánk" című novelláskötetében található "El, valahová" szövege alapján készült.

(csd)
 

A Mindörökké világpremierjére a Tallinni Fekete Éjszakák Nemzetközi Filmfesztivál versenypogramjának keretén belül került sor.

(csd)
 
A Mindörökké valódi értéke nem is a kísérletezést ezúttal szokatlanul mellőző filmnyelvi külsőségekben, hanem a történet mély rétegeiben zajló és a korszellemet tükröző világvége hangulat hitelességében rejlik. több»
 
A Mindörökké címe a Miatyánkra utal, ezt egyrészt a főszereplő neve okán gondolom így: Ocsenás, mely a szláv nyelvekben ’Oče naš’ alakban a Miatyánkat jelöli; másrészt rímel Tar Sándor leghíresebb kötetére A te országodra. több»
 
Végezetül fontosnak tartom megemlíteni, hogy jómagamat 2022. február 24-én, csütörtökön ért az a szerencse, hogy személyesen is megtekinthettem Pálfi György filmjét, annak sajtóvetítésén. A tény – úgy gondolom – magáért beszél. (Ha valaki lemaradt volna róla: Oroszország e napon támadta meg Ukrajnát.) több»