Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Éden (2020)

Eden
Filmadatlap
 
24
Szereplők
3
Vélemények
7
Képek
2
Videók

Galéria (7)

Kocsis Ágnes

Videók (2)

 
saffer_alma63   2021. 10. 20.

legújabb vélemény

0

Nagyon ambiciózus magyar film, ritkán látni ilyet.

 
bajczar.fm   2020. 04. 23.

1

Metaforikus, költői film, ami nem akar feleslegesen művészieskedni és nem próbál meg didaktikus lenni, szerencsére... Nem egy gyors mozi, de ha megvan benne a nyitottság, sokat adhat.

 
vdfvldmflvmdf   2020. 03. 17.

0

Kocsis Ágnes rendezői munkásságát ismerve nem ért sok meglepetés, de ez nem feltétlenül baj: a rendezőnő ismét egy mély és elgondolkodtató drámával jelentkezett egészen kiváló alakításokkal. A mellékszálak kimondottak érdekesek is voltak, és kellette... több»

 

Az Éden világpremierje a 49. Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon volt 2020 januárjában.

(hp)
 

Az Éden a Balázs Béla-díjjal és Cannes-ban a Nemzetközi Filmkritikusok Szövetsége által odaítélt FIPRESCI-díjjal is kitüntetett rendezőnő, Kocsis Ágnes harmadik nagyjátékfilmje.

(hp)
 

Az Éden gyártását 440 millió forinttal támogatta a Filmalap.

(hp)
 

A filmben feltűnik Bocskor Salló Lóránt, a Magashegyi Underground dalszövegírója is.

(hp)
 

A film férfi főszerepét egy népszerű belga rockzenész, Daan Stuyven alakítja, akinek ez az első filmszerepe.

(hp)
 
Összességében azonban fénytelen és színtelen film az Éden, az átgondolt és gondos kidolgozottság minden részlete ellenére - vagy éppen ezért - hiányzik belőle a meglepetés, a csillogás, a nagyszerűség, nem tud sem érzelmi, sem intellektuális értelemben intenzív nézői élménnyé válni. több»
 
Az Éden érzékeny, vizuálisan a rendezőhöz méltó magas nívón megkomponált, de túlságosan didaktikus, általános állításokban fogalmazó, unalmas film. több»
 
Esszenciálisan mutatja be korunk fő problémáit pár ember sorsán és egymáshoz való viszonyulásukon keresztül, de a humor – mint fontos elem – sokat old a film feszültségén. több»