Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
67%

A Pásztor (2019)

A Pásztor
Filmadatlap
 
14
Szereplők
6
Vélemények
21
Képek
3
Videók
 
Andrea387225   2021. 04. 08.

legújabb vélemény

0

Független filmként kapott elismerést 2019-ben Los Angelesben. Megérdemelten. Fokozatosan bontja ki a rettenetes történéseket a nyugodt kezdés után. Mélyen megrendítő, hogy képesek voltak emberek ezt megtenni.

 
Richard Hirschler Nézhetetlen  2020. 09. 13.

0
Sokkoló

Kijöttem a moziból, az akasztást nem vártam meg, nekem már az addigi jelenetek is emészthetetlenek voltak, inkább nem néztem a filmvászonra. Rajtam kívül egy valaki maradt a teremben. A film valóban megrázó, a maga nemében remek, de csak a fesztiválok közönsége fogja megnézni. Illés korábban egy horror filmet rendezett (A pince). Ez is az volt, márpedig bármennyire is a történelembe ágyazta a rendező a sztorit, tőlem ez a műfaj idegen. A horror kedvelőinek viszont ajánlom.


 
sonolokojjo   2020. 02. 15.

0

Látva a film külföldi sikerét tűkön ülve vártam, mikor nézhetem meg. A témája ugyan elég elcsépelt, és nem is tesz hozzá semmit a háborús dráma műfajához, mégis egy tisztességesen elkészített, remek filmnek tartom, amire büszkék lehetünk.

 
panhnedy   2019. 03. 21.

0

Az ilyen filme alapján érzékelhető, hogy mennyire nincs még továbbra sem eléggé feldolgozva ez a téma. Szerintem csodálatosan mély, sötét és egyben elgondolkodtató alkotás A Pásztor. Még sokáig agyaltam mindazon, amin láttam. Szerintem érdemes belevágni.

 
19kiko19   2019. 03. 19.

0

Illés László legutóbbi rendezése (A pince, 2017) elég gyengére sikerült, A pásztor azonban némileg javíthat a nem túl szerencsés kezdésen. Az operatőri munka is egész jól sikerült, a színek tükrözik a kor hangulatát, nyomasztó légkört teremtenek. Öss... több»

 
Mantracz   2019. 01. 04.

0

Nagyon ott van ez a film, elképeszten ütős volt a számomra, egyszerűen tudom, hogy még párszor megfogom nézni. Nagyon komoly témát feszeget, amiből nálam jöhet akármennyi, mégha eléggé nyomasztó is számomra.

Galéria (21)

Videók (3)

A film 57 741 946 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 39 992 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film operatőrét, Tóth Gergelyt a Vegas Movie Awards-on a legjobb operatőrnek járó díjjal jutalmazták.

(hp )
 

A film egyik főszerepét alakító Horváth Ákos montreali Art Color Digital Cinema Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb színésznek járó díjat.

(hp )
 

A Pásztor világpremierje augusztus 9-én volt Helsinkiben a Skandináv Nemzetközi Filmfesztiválon, de az alkotást beválogatták a Bécsben megrendezésre kerülő Ausztriai Nemzetközi Filmfesztiválra is.

(hp )
 

A Pásztor nem kapott támogatás a Magyar Filmintézettől, így a finanszírozást az alkotók kénytelenek voltak saját zsebből és szponzori támogatásból megoldani.

(hp )
 

A Pásztor a felvidéki származású Jókai Ágnes első komolyabb filmszerepe. A színésznőt telefonon kereste meg Illés László, és a direktor elmondása szerint hamar kialakult köztünk az összhang.

(hp )
 

A Pásztorban a szombathelyi színtársulat számos művésze feltűnik, köztük Horváth Ákossal, Jordán Tamással és Endrődy Krisztiánnal.

(hp )
 

A film cselekménye mindössze egyetlen napot ölel fel.

(hp )
 

A film forgatása mindössze nyolc napot vett igénybe, melyet öt hónapos utómunkálatok követtek.

(hp )
 

A Pásztor forgatása a rendező és a forgatókönyvíró, Illés László szülővárosa, Szombathely környékén zajlott.

(hp )
 

A filmet két kategóriában is díjazták a Skandináv Nemzetközi Filmfesztiválon. Illés László a legjobb forgatókönyv díját kapta, míg Jókai Ágnest a legjobb színésznőnek járó díjjal tüntették ki.

(hp )