A Pásztor (2019)

A Pásztor

Tibor397141   2023. 02. 19.

Végig tartja a feszültséget. Jó rendezés, jó szereposztás. A zene néhol túl hangos, de a filmhez jól illik. Komor színek, a történethez kiválóan illik.

qwer   2021. 10. 01.

Nagy várakozással ültem le a film elé, de nem ütött akkorát, mint vártam, sőt. Már az első 15-20 percben erőltetettnek tűnt, ahogyan próbálta éreztetni a magányosan élő pásztor életérzést, a csaknem az egész filmet végigkísérő zene pedig inkább idege... több»

stomachh   2021. 05. 29.

Komoly a téma, de már elcsépelt, és szerintem csak emiatt nem süllyedt még el. Az operatőri munkát dicsérem, az összes többiről már nem nyilatkozhatok pozitívan. Egy nem átgondolt, nem igényesen rendezett, nem jó film.

pj19   2021. 07. 21.

Remek, komoly témát feldolgozó film. Feszült képsorok, kiváló rendezés. Érdekesnek találtam a náci tiszt és a pásztor közötti feszült, néha már-már emberi beszélgetést. Nekem külön tetszett a film zenéje is. Érdemes mindenképpen megnézni.

Andrea387225   2021. 04. 08.

Független filmként kapott elismerést 2019-ben Los Angelesben. Megérdemelten. Fokozatosan bontja ki a rettenetes történéseket a nyugodt kezdés után. Mélyen megrendítő, hogy képesek voltak emberek ezt megtenni.

sonolokojjo   2020. 02. 15.

Látva a film külföldi sikerét tűkön ülve vártam, mikor nézhetem meg. A témája ugyan elég elcsépelt, és nem is tesz hozzá semmit a háborús dráma műfajához, mégis egy tisztességesen elkészített, remek filmnek tartom, amire büszkék lehetünk.

19kiko19   2019. 03. 19.

Illés László legutóbbi rendezése (A pince, 2017) elég gyengére sikerült, A pásztor azonban némileg javíthat a nem túl szerencsés kezdésen. Az operatőri munka is egész jól sikerült, a színek tükrözik a kor hangulatát, nyomasztó légkört teremtenek. Öss... több»

A film 57 741 946 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 39 992 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A film operatőrét, Tóth Gergelyt a Vegas Movie Awards-on a legjobb operatőrnek járó díjjal jutalmazták.

(hp)

A film egyik főszerepét alakító Horváth Ákos montreali Art Color Digital Cinema Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb színésznek járó díjat.

(hp)

A Pásztor világpremierje augusztus 9-én volt Helsinkiben a Skandináv Nemzetközi Filmfesztiválon, de az alkotást beválogatták a Bécsben megrendezésre kerülő Ausztriai Nemzetközi Filmfesztiválra is.

(hp)

A Pásztor nem kapott támogatás a Magyar Filmintézettől, így a finanszírozást az alkotók kénytelenek voltak saját zsebből és szponzori támogatásból megoldani.

(hp)

A Pásztor a felvidéki származású Jókai Ágnes első komolyabb filmszerepe. A színésznőt telefonon kereste meg Illés László, és a direktor elmondása szerint hamar kialakult köztünk az összhang.