Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
66%

A Pásztor (2019)

A Pásztor
Filmadatlap
 
14
Szereplők
9
Vélemények
21
Képek
3
Videók

Galéria (21)

Videók (3)

 
qwer   2021. 10. 01.

legújabb vélemény

1

Nagy várakozással ültem le a film elé, de nem ütött akkorát, mint vártam, sőt. Már az első 15-20 percben erőltetettnek tűnt, ahogyan próbálta éreztetni a magányosan élő pásztor életérzést, a csaknem az egész filmet végigkísérő zene pedig inkább idege... több»

 
stomachh   2021. 05. 29.

0

Komoly a téma, de már elcsépelt, és szerintem csak emiatt nem süllyedt még el. Az operatőri munkát dicsérem, az összes többiről már nem nyilatkozhatok pozitívan. Egy nem átgondolt, nem igényesen rendezett, nem jó film.

 
pj19   2021. 07. 21.

0

Remek, komoly témát feldolgozó film. Feszült képsorok, kiváló rendezés. Érdekesnek találtam a náci tiszt és a pásztor közötti feszült, néha már-már emberi beszélgetést. Nekem külön tetszett a film zenéje is. Érdemes mindenképpen megnézni.

 
Andrea387225   2021. 04. 08.

0

Független filmként kapott elismerést 2019-ben Los Angelesben. Megérdemelten. Fokozatosan bontja ki a rettenetes történéseket a nyugodt kezdés után. Mélyen megrendítő, hogy képesek voltak emberek ezt megtenni.

 
Richard Hirschler Nézhetetlen  2020. 09. 13.

0
Sokkoló

Kijöttem a moziból, az akasztást nem vártam meg, nekem már az addigi jelenetek is emészthetetlenek voltak, inkább nem néztem a filmvászonra. Rajtam kívül egy valaki maradt a teremben. A film valóban megrázó, a maga nemében remek, de csak a fesztiválok közönsége fogja megnézni. Illés korábban egy horrorfilmet rendezett (A pince). Ez is az volt, márpedig bármennyire is a történelembe ágyazta a rendező a sztorit, tőlem ez a műfaj idegen. A horror kedvelőinek viszont ajánlom.

 
sonolokojjo   2020. 02. 15.

0

Látva a film külföldi sikerét tűkön ülve vártam, mikor nézhetem meg. A témája ugyan elég elcsépelt, és nem is tesz hozzá semmit a háborús dráma műfajához, mégis egy tisztességesen elkészített, remek filmnek tartom, amire büszkék lehetünk.

 
panhnedy   2019. 03. 21.

0

Az ilyen filme alapján érzékelhető, hogy mennyire nincs még továbbra sem eléggé feldolgozva ez a téma. Szerintem csodálatosan mély, sötét és egyben elgondolkodtató alkotás A Pásztor. Még sokáig agyaltam mindazon, amin láttam. Szerintem érdemes belevágni.

A film 57 741 946 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 39 992 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film operatőrét, Tóth Gergelyt a Vegas Movie Awards-on a legjobb operatőrnek járó díjjal jutalmazták.

(hp)
 

A film egyik főszerepét alakító Horváth Ákos montreali Art Color Digital Cinema Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb színésznek járó díjat.

(hp)
 

A Pásztor világpremierje augusztus 9-én volt Helsinkiben a Skandináv Nemzetközi Filmfesztiválon, de az alkotást beválogatták a Bécsben megrendezésre kerülő Ausztriai Nemzetközi Filmfesztiválra is.

(hp)
 

A Pásztor nem kapott támogatás a Magyar Filmintézettől, így a finanszírozást az alkotók kénytelenek voltak saját zsebből és szponzori támogatásból megoldani.

(hp)
 

A Pásztor a felvidéki származású Jókai Ágnes első komolyabb filmszerepe. A színésznőt telefonon kereste meg Illés László, és a direktor elmondása szerint hamar kialakult köztünk az összhang.

(hp)