2020.09.08   olvasottság: <1000x   szerző: hp   hozzászólások: 0

A nyár folyamán újraindultak a magyar mozik, a több hónapos szünet után elsőként bemutatott Pesti balhé című vígjátékra Lóth Balázs rendezésében már mintegy 70 ezren váltottak jegyet. Az ősz folyamán további izgalmas, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült új magyar filmek érkeznek a mozikba. A filmkínálatban lesznek romantikus vígjátékok, történelmi dokufilmek és drámák, jön Herendi Gábor új filmje is. A főszerepekben a legnépszerűbb színésznők és színészek, köztük Kerekes Vica, Mátray László, Stork Natasa, Bodó Viktor, Molnár Áron, Bányai Kelemen Barna, Török-Illyés Orsolya, Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté, Ötvös András és Fekete Ernő lesz látható.

Rekordszámú, 10 magyar film kerül a mozikba idén ősszel, mutatjuk, melyek azok!

„A Nemzeti Filmintézet az elmúlt hónapokban azon dolgozott, hogy biztonságos körülmények között újraindulhasson a hazai filmipar. A nyáron újranyitó vetítőhelyeket a Vissza a moziba! – A magyar film hónapja pályázattal a Nemzeti Filmintézet 300 millió forinttal támogatta, hogy magyar filmeket tűzzenek műsorra júliusban és visszacsábítsák a közönséget. A biztonságos körülmények között üzemelő mozikba folyamatosan térnek vissza a nézők, és bizalomra ad okot, hogy a július végén bemutatott Pesti balhé-ra már mintegy 70 ezren váltottak jegyet.” – nyilatkozta Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Az őszt szeptember 10-től Lakos Nóra első mozifilmje, a Hab édesíti meg. A könnyed stílusú, de komoly témákat is boncolgató romantikus vígjáték főszerepeit Kerekes Vica és Mátray László alakítják. (Forgalmazó: InterCom)

69 Hab  (2020)

romantikus

Létezik egy módszer, amely kilencvenkilenc százalékos pontossággal megmondja, hogy valóban életük szerelmével élünk-e. Hiába a teszt, Dóra (Kerekes Vica) 'Nagy Ő'-je... több»

Nincs parancs címmel készült 1989 sorsfordító eseményeiről egy magyar és egy német határőr történetén keresztül tényfeltáró történelmi dokumentumfilm Szalay Péter rendezésében, amely szeptember 17-től lesz a mozik műsorán. (Forgalmazó: Dunatáj Alapítvány)

dokumentum

1989 a változás éve volt. Bella Árpád és Harald Jäger talán nem is sejtették, hogy ösztönös cselekedetükkel mekkora lendületet adnak annak a már javában zajló... több»

Rendező: Szalay Péter
Szereplők: Schell Judit, Szervét Tibor

Szeptember 24-én, a velencei és a torontói filmfesztivál premierjét követően érkezik a mozikba Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje, amelyben a valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében, a főszerepekben Stork Natasa és Bodó Viktor. (Forgalmazó: Mozinet)

dráma | romantikus

Márta úgy érzi, végre megtalálta a nagy Őt, aki miatt érdemes feladni az álmait, és biztos amerikai életét és idegsebész praxisát maga mögött hagyva hazatér Budapestre, hogy... több»

Kocsis Ágnes harmadik mozifilmje, az Éden számos nemzetközi fesztiválszereplés után október 15-én érkezik a hazai mozikba. A magyar-román koprodukcióban, belga részvétellel készült film egy különös szerelmi történet, amelynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki mindenre allergiás, ami a modern civilizációval jár. (Forgalmazó: Mythberg Films)

72 Éden  (2020)

dráma

Éva korunk és a világ áldozata. Allergiás mindenre, ami az emberi tevékenység következménye. A levegő szennyezettsége, a vegyi anyagok, az elektromágneses sugárzás egyaránt... több»

Herendi Gábor új filmje, a Toxikoma, Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, mely a két főhős, a drogos alfahím és az istent játszó pszichiáter egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól. A Toxikoma október 22-től látható a mozikban, a főszerepeket Molnár Áron, Bányai Kelemen Barna és Török-Illyés Orsolya játssza. (Forgalmazó: Vertigo Média)

NA Toxikoma  (2020)

dráma

Győző Nyírbátorban látta meg a napvilágot, és mára már az egész ország megismerte a nevét. A színész számos sikeres színdarab, televíziós sorozat, műsor és film... több»

A Rezes Judit, Mészáros Blanka és Mészáros Máté főszereplésével készült Gothár Péter-filmet, a Hét kis véletlen-t november 26-án mutatják be a mozik. A film történetmesélése a kortárs szórakoztató film sablonjaitól eltérő új filmes közlési forma lesz. (Forgalmazó: Véletlenek)

Nagy Viktor Oszkár Becsúszó szerelem  című filmje november 12-től lesz látható. Az európai romantikus komédiák szellemében fogant vígjáték érzelmes, humoros története bepillantást enged a focidrukkerek lelkes, de ellentmondásos világába, az örökbefogadás bonyodalmaiba és a gyerekvárás mindenki életét fenekestül felforgató helyzeteibe. A főszerepekben Ötvös András és Gombó Viola Lotti. (Forgalmazó: Vertigo Média)

vígjáték

Gyula egy vérbeli focirajongó, aki kedvenc csapatának ultráit erősíti. Ő és felesége, Mariann nagy döntésre szánják el magukat: családot szeretnének alapítani. Csakhogy... több»

December elsejétől lesz látható A béke követei, a trianoni Magyar Békedelegáció munkáját bemutató dokumentum-játékfilm. A Babos Tamás és Kálomista László Tamás rendezésében készülő alkotás archív felvételeket, történész megszólalásokat és dramatizált jeleneteket vegyít, hogy a mai nézői elvárásoknak megfelelően mutassa be a békeküldöttség féléves munkáját. (Forgalmazó: Megafilm)

Varsics Péter első mozifilmjében, az Így vagy tökéletes-ben humorral és érzelemmel mesél egy ezoterikus sikerkönyvszerző és egy magát tehetséges szépírónak gondoló, kiégett reklámos hazugságokkal és önbecsapásokkal teli kapcsolatáról. A ma Budapestjén játszódó romantikus dramedy december 3-án érkezik Béres Mártával és Fekete Ernővel a főszerepekben. (Forgalmazó: InterCom)

A tervek szerint még idén bemutatják Bergendy Péter új filmjét, a Post Mortem -et. A Klem Viktor és Hais Fruzsina főszereplésével készült borzongató alkotás az első világháború és a spanyolnátha-járvány után játszódik egy kísértetjárta, magyar faluban. (Forgalmazó: InterCom)