Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
NA
Filmadatlap
 
19
Szereplők
3
Vélemények
7
Képek
2
Videók
 
eviestan   2019. 08. 28.

legújabb vélemény

Ez a film nem ígér se többet, se kevesebbet, mint amit teljesíteni tud. Egyszerű karakterek, rém egyszerű sztoriban, amely már a játékidő felénél teljesen kiszámítható. Mindezek ellenére egyszeri nézésre pont alkalmas.

 
Ákos Varga   2019. 08. 02.

Gyász bölcsész módra - Egy herceg és egy fél

Ana Lungu függetlenfilmje túlírt párbeszédekből és hosszú beállításokból összeálló jelenetekben mesél arról, milyen érzés feldolgozni valakinek az elvesztését. A kulcs: vissza a természetbe. Az állami- és stúdiófinanszírozás nélkül készülő filmekből szinte kivétel nélkül árad az önfeledt alkotói szabadság, mely többnyire a mozgókép iránti feltétel nélküli alázattal és magas szintű odafigyeléssel párosul: a készítők sok poszton kényszerülnek kipróbálni magukat és még akkor is érezhető, hogy miért volt fontos számukra az adott történet, amikor a végeredmény épp kevéssé áll össze. Ez a helyzet Ana Lungu harmadik nagyjátékfilmjével is: az Egy herceg és egy fél minden képkocájából árad az alkotó... több»


 
nándi99   2019. 08. 24.

Meglepően jól sikerült a film, bár meg kell, hogy mondjam, egyszerűen nem sokat vártam tőle. Bár a történet talán tényleg annyira egysíkú, mint a bot, a hangulata miatt már megéri megnézni, szerintem.

 
ki szereti a lassú folyású, sokat beszélős, borongós hangulatú, de azért az iróniát sem nélkülöző stílusú művészfilmeket, annak tudom ajánlani. több»
 
A színészek mind a saját nevükön szerepelnek a filmben, sőt, saját magukat (vagy saját maguk valami fikciós változatát?) játsszák, szóval elképesztően meta is akar lenni Ana Lungu rendezése. De hiába minden okoskodás, ha közben semmi érdekes nem történik a vásznon. több»
 
Aki beül erre a filmre, ne a román rendezőktől megszokott nagyívű, a konkrét jeleneten mindig túlmutató társadalomkritikára számítson, hanem egy olyan újszerű, személyességgel és formai nyerseséggel teli megszólalásra, ami kevésbé lehengerlően sziporkázó, mégis egyfajta intuitív felfedezést kínáló élményt biztosít. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.