Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
61%

Egy herceg és egy fél (2018)

UN PRINT SI JUMATATE
Filmadatlap
 
19
Szereplők
3
Vélemények
7
Képek
2
Videók

Galéria (7)

Videók (2)

 
Tibi   2019. 08. 28.

legújabb vélemény

0

Ez a film nem ígér se többet, se kevesebbet, mint amit teljesíteni tud. Egyszerű karakterek, rém egyszerű sztoriban, amely már a játékidő felénél teljesen kiszámítható. Mindezek ellenére egyszeri nézésre pont alkalmas.

 
Paulo-Varga   2019. 08. 02.

0
Gyász bölcsész módra - Egy herceg és egy fél

Ana Lungu függetlenfilmje túlírt párbeszédekből és hosszú beállításokból összeálló jelenetekben mesél arról, milyen érzés feldolgozni valakinek az elvesztését. A kulcs: vissza a természetbe. Az állami- és stúdiófinanszírozás nélkül készülő filmekből... teljes kritika»

 
nándi99   2019. 08. 24.

0

Meglepően jól sikerült a film, bár meg kell, hogy mondjam, egyszerűen nem sokat vártam tőle. Bár a történet talán tényleg annyira egysíkú, mint a bot, a hangulata miatt már megéri megnézni, szerintem.

 
Aki beül erre a filmre, ne a román rendezőktől megszokott nagyívű, a konkrét jeleneten mindig túlmutató társadalomkritikára számítson, hanem egy olyan újszerű, személyességgel és formai nyerseséggel teli megszólalásra, ami kevésbé lehengerlően sziporkázó, mégis egyfajta intuitív felfedezést kínáló élményt biztosít. több»
 
ki szereti a lassú folyású, sokat beszélős, borongós hangulatú, de azért az iróniát sem nélkülöző stílusú művészfilmeket, annak tudom ajánlani. több»
 
A film néhány ponton ugyanakkor kísérletet tesz az önironikus hang kialakítására, ami a sikerültebb jelenetekben azért ellenpontul szolgál a belterjjel szemben. Amúgy marad a bukolikus kép a menetrendszerűen elázott romániai magyar költővel. több»