Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
40%

Természetes fény (2021)

Természetes fény
Filmadatlap
 
28
Szereplők
6
Vélemények
15
Képek
2
Videók

Galéria (15)

Szabó Ferenc
Szabó Ferenc

Videók (2)

 
kabel   2022. 08. 22.

legújabb vélemény

0
Egy egész estés film, egy rövidfilm sztorijával.

Minden jelenet kb. ötször hosszabb mint kellene. Nem tudom a vágóval mi történt, de nem igazán dolgozott, mert sokszor percekig ugyanazt a kameraállást látjuk, miközben semmi sem történik a jelenetben. A film jó 50% csak merengés, mintha a Honfoglaló című filmet nézném megint. Egyszerűen érthetetlen mért nem sikerült egy tartalmas világháborús filmet összehozni, holott annyi érdekes filmesítésre váró történet van.

 
pj19   2022. 03. 03.

0

Nekem nem jött be ez a film. Nem tudom megérteni, hogy miért nem tudunk normális, nézhető II. világháborús filmet készíteni. Pedig lenne mit megfilmesíteni. A párbeszédek a film legvégén érdekesek voltak. Csak megszállottaknak ajánlom megnézni!

 
zolika72   2022. 02. 04.

0
Ebben több is volt...

Pedig több ország is közreműködött, autentikus helyszín, ruhák, felszerelés, de a film igazi "magyar" maradt - sajnos. Ebben több volt, s nem csak a távolba tekintés, elmélkedés, csak nem jött át a háttér és az ok. Egyszer arról az "átkos" korról készülhetne egy igazán nézhető magyar film. A Drága Elza! majdnem az lett, de költségvetés nélkül hiányos lett az is.

 
luba323   2021. 09. 16.

1

Én egy kcisit művészieskedőnek éreztem. Nem állítom, hogy megbántam, hogy megnéztem, de nem hiszem, hogy ez az a kategória, amit valaha még látni szeretnék.

 
sandras87   2021. 09. 17.

0

Lebilincselő film annak ellenére, hogy ezt a témát már megannyiszor lerágták. Szerintem mindenképpen érdemes beülni rá, de sokat nem ad magából az embernek.

 
[email protected]   2022. 01. 22.

0
Kutya

Abszolút amatőr film, amatőr színészekkel.

1

A film összbevétele 23 407 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 4 301 845 forintot termelt. A hazai mozik összesen 3 779 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Természetes fény meghívást kapott a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába.

(csd)
 

A forgatás Magyarországon és Lettországban zajlott.

(csd)
 

A Természetes fény forgatókönyve Závada Pál 2014-ben megjelent, azonos című regénye alapján készült.

(csd)
 
A Természetes fény nehezen emészthető alkotás, ami jó okkal osztja meg közönségét, mégis nagy hiba lenne formai nehézségei miatt bárkinek átsiklania felette. több»
 
A Természetes fény a második világháború egy specifikus, kevésbé ismert vagy emlegetett magyar fejezetét taglalja, ugyanakkor egyetemes szinten mesél a totális háború borzalmairól, és arról, hogy a hétköznapi emberek hogyan válhattak a terror és a kegyetlenség végrehajtóivá. több»
 
Nagy Dénes hihetetlen érzékeny filmet készített azzal az esztétikai döntéssel, hogy nem az a fontos, hogy direktben és naturálisan ábrázolja a háborús borzalmakat. több»