Imádtam a film ritmikus váltásait múlt és jelen között: tényleg átjön a 23. júliusi végzetes nap súlya. Albina elképesztően erős a főszerepben, igazi harcos-szellem. Ami viszont hiányzott: egy kicsit vadabb, anarchikusabb energiát vártam volna. Ettől még nagyon megfogott.
Tetszett, hogy megismertem Oksana történetét és a FEMEN mozgalom eredetét – nagyon tanulságos. Igazi nagyítás volt a testpolitikára, viszont néhol túl dramaturgiai, így néha elvett az intenzitásból.
Impozáns képvilág, de túl steril. Mintha egy feminista festményre bámulnék végig, de hiányzik belőle az a szabad, izzó lázadás. Hiába a történelmi háttér, nem érzem a mozgatórugókat, csak a szép képeket.
Nekem sajnos túl egysíkú maradt. Mint egy TDK-s doksi, csak kissé színesebb filterrel. Jó szándékú, de nem ajzós, nem lázadó. Az érzelmek hiánya miatt nem fog bevésődni.
Kicsit keserédes hangulatú, de pont ezért üt jól. Látszik, hogy baromi jól megrendezték, és a flashback/vissza-vissza váltások rendben működnek. Ritkán érzem ennyire a női harcos-lélek súlyát a vásznon. Csak picit hosszú, de még így is élmény.
Szép, visionárus látásmód – egyfajta vizuális költészet, ami tényleg emlékezetessé teszi Oxana alakját. Csak sajnos picit túlságosan elúszik a melankóliában, hiányzik belőle az a dübörgő páncélos trappolás, amit egy Femen-sztori szerintem tényleg megérdemelne.
Baromi inspiráló volt látni, ahogy a művészet és politika összeforr. A képek, a színészek – főleg a francia–ukrán kettősség – annyira rezonált velem. Ez nem csak egy dokumentumfilm a feminista radikalizmusról, hanem egy erős hívó szó minden fiatalságnak, hogy ne hallgasson.
Teljesen magával ragadott! A vizuális költészet és a lázadó szellem között olyan energiák cikáznak, hogy szinte éreztem a tüzet körülöttük. Albina Korzh sziporkázó, lelkes alakítás.