Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Silvio és a többiek (2018)

Loro 1
Silvio és a többiek
Nem értek egyet az előttem szólóval, bár az tény, hogy a Silvio és a többiek nagyon más karakterű film, mint a rendezői korábbi munkái. Ennek ellenére szerintem kimondottan szórakoztató a maga módján, és azért elég vitriolos képet fest a volt olasz miniszerelnökről. Okés, ez nem Sorrentino legjobb mozija, de még így is bőven jobb, mint a mozikba kerülő átlag.
71%4 rajongó90 szavazat
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
36
Képek
3
Videók

Galéria (36)

Toni Servillo
Toni Servillo
Elena Sofia Ricci
Kasia Smutniak
Toni Servillo
Roberto De Francesco
Kasia Smutniak
Elena Sofia Ricci
Kasia Smutniak
Roberto De Francesco
Riccardo Scamarcio
Toni Servillo
Elena Sofia Ricci
Toni Servillo
Roberto De Francesco
Toni Servillo

FILMINFÓ

Franciaország, Olaszország
104"
Premier (HU): 2018.12.20.
Dráma | Életrajzi
Tartalom 1
Tartalom 2
Tartalom 3
Hivatalos tartalom

Paolo Sorrentino filmje napjaink Olaszországának leggazdagabb és egyben legellentmondásosabb személyiségéről, Silvio Berlusconiról. Kormánya hiába bukott meg többszöri alkalommal, helyezték vád alá kétes ügyekben, és hiába érték magánéletét egymás után botrányok, Silvio hazájában mégis a siker… több»

Videók (3) 
HercegPeter   2019. 07. 25.

legújabb vélemény

0

Nem nagyon tudom hova tenni ezt a filmet. Egyrészt hallunk ezt-azt Berlusconiról (és ugye nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél), de azért lehet, hogy itt már átestek a ló túloldalára. A film nagy részében (főleg az elején) csak a szexről van szó.... több»

 
lauralaura   2018. 12. 28.

0

A rendező előző filmjeihez hűen (A nagy szépség, Ifjúság) ugyanúgy elhozta a saját furcsa, nagyon európai stílusát. Rendkívül jó montázsokkal és hosszú, de fantasztikus párbeszédekkel operál. Szintén megemlítendő a film szerkesztettsége, nagyon jól fel van építve!

 
szksz   2019. 04. 30.

0
Átlagos

Érdekes, bár inkább karakter, mint életrajzi film. A film eleje kifejezetten nem tetszett, aztán kicsit árnyaltabb lett a véleményem. Ennek ellenére úgy látom, hogy Berlusconiról nem tudott többet mondani, mint egy bulvárlap újságcikke. Az egyszer megnézhető filmek kategóriájába sorolom.

 
Sonny   2018. 12. 15.

0

Nem szívesen mondok ilyet, de a Silvio és a többiek egy hatalmas csalódás számomra Paolo Sorrentinótól az ifjúság és A nagy szépség után. Üres, hideg mozi, aminek a témájában sokkal több volt, mint ami végül meg lett valósítva belőle, és valahogy az... több»

 
gandalf01   2018. 12. 17.

0

Nem értek egyet az előttem szólóval, bár az tény, hogy a Silvio és a többiek nagyon más karakterű film, mint a rendezői korábbi munkái. Ennek ellenére szerintem kimondottan szórakoztató a maga módján, és azért elég vitriolos képet fest a volt olasz m... több»

A film 11 314 558 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 8 063 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Paolo Sorrentino filmjeit számos alkalommal finanszírozta a Medusa Film, mely Silvio Berlusconihoz köthető. Valószínűleg nem véletlen, hogy a cég ezúttal nem támogatta a produkciót.

(hp)
 

A film forgatása Rómában és Toszkánában zajlott.

(hp)
 

A film Silvio Berlusconi életének 2006 és 2009 közötti szakaszát dolgozza fel.

(hp)
 

A film eredeti címének (Loro) magyar fordítása: Ők.

(hp)
 

Bár a film eredetileg kétrészes volt, az alkotók elkészítettek egy 145 perces változatot a nemzetközi piacra, hogy nevezhessék az alkotást az Oscarra.

(hp)
 
Hosszú kokaincsíkok és női combok között rajzolódik ki a gigantikus hatalomvágy hanyatló császárának, az olasz gazdaságot és közéletet évtizedekre behálózó Silvio Berlusconinak formabontóan látványos portréja. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA. több»
 
Ha létezik olasz politikus, aki közismert hazánkban, akkor az egész biztosan Silvio Berlusconi. A populizmus „atyjaként” számon tartott exminiszterelnököt lehet szeretni, lehet gyűlölni, viszont lehetetlen nem tudomást venni róla. Paolo Sorrentino sem volt képes erre, filmet forgatott róla, Silvio és a többiek címmel. A rendező Berlusconi „viselt dolgai” közül azt választotta, amire (akár tagadjuk, akár nem) legtöbben először asszociálnak a politikus nevének hallatára: az „unga-bunga partik” néven elhíresült orgiákat, illetve általában Berlusconi konzervatív elképzelésektől igencsak távol eső nőügyeit. A Silvio és a többiek lassúsága ellenére érdekfeszítő film, tele szemet gyönyörködtető képi megoldásokkal. A bökkenő az, hogy politikusról filmet csinálni szinte lehetetlen politikai állásfoglalás nélkül. Ennek értékelése a néző részéről elkerülhetetlenül szubjektív. Ennek a tudatában írom le, a Silvio és a többiek engem nem győzött meg, leginkább az általa közvetített politikai üzenet (vagy inkább annak hiánya) miatt. több»
 
Utazás az unga-bunga partik és egy zseniális csirkefogó elméjének mélyére. több»