Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
3
Vélemények
36
Képek
5
Videók
 
lauralaura   2018. 12. 28.

A rendező előző filmjeihez hűen (A nagy szépség, Ifjúság) ugyanúgy elhozta a saját furcsa, nagyon európai stílusát. Rendkívül jó montázsokkal és hosszú, de fantasztikus párbeszédekkel operál. Szintén megemlítendő a film szerkesztettsége, nagyon jól fel van építve!

 
gandalf01   2018. 12. 17.

Nem értek egyet az előttem szólóval, bár az tény, hogy a Silvio és a többiek nagyon más karakterű film, mint a rendezői korábbi munkái. Ennek ellenére szerintem kimondottan szórakoztató a maga módján, és azért elég vitriolos képet fest a volt olasz miniszerelnökről. Okés, ez nem Sorrentino legjobb mozija, de még így is bőven jobb, mint a mozikba kerülő átlag.


 
Sonny   2018. 12. 15.

Nem szívesen mondok ilyet, de a Silvio és a többiek egy hatalmas csalódás számomra Paolo Sorrentinótól az ifjúság és A nagy szépség után. Üres, hideg mozi, aminek a témájában sokkal több volt, mint ami végül meg lett valósítva belőle, és valahogy az a kép sem állja meg a helyét, amit a film fest Berlusconiról. Én személy szerint sokkal többet vártam tőle, de most nem igazán vagyok lelkes. Gyenge hármas a részemről.

Toni Servillo
Toni Servillo
Elena Sofia Ricci
Kasia Smutniak
Toni Servillo
Roberto De Francesco
Kasia Smutniak
Elena Sofia Ricci
Kasia Smutniak
Roberto De Francesco
Riccardo Scamarcio
Toni Servillo
Elena Sofia Ricci
Toni Servillo
Roberto De Francesco
Toni Servillo
 
Ha létezik olasz politikus, aki közismert hazánkban, akkor az egész biztosan Silvio Berlusconi. A populizmus „atyjaként” számon tartott exminiszterelnököt lehet szeretni, lehet gyűlölni, viszont lehetetlen nem tudomást venni róla. Paolo Sorrentino sem volt képes erre, filmet forgatott róla, Silvio és a többiek címmel. A rendező Berlusconi „viselt dolgai” közül azt választotta, amire (akár tagadjuk, akár nem) legtöbben először asszociálnak a politikus nevének hallatára: az „unga-bunga partik” néven elhíresült orgiákat, illetve általában Berlusconi konzervatív elképzelésektől igencsak távol eső nőügyeit. A Silvio és a többiek lassúsága ellenére érdekfeszítő film, tele szemet gyönyörködtető képi megoldásokkal. A bökkenő az, hogy politikusról filmet csinálni szinte lehetetlen politikai állásfoglalás nélkül. Ennek értékelése a néző részéről elkerülhetetlenül szubjektív. Ennek a tudatában írom le, a Silvio és a többiek engem nem győzött meg, leginkább az általa közvetített politikai üzenet (vagy inkább annak hiánya) miatt. több»
 
Utazás az unga-bunga partik és egy zseniális csirkefogó elméjének mélyére. több»
 
Hosszú kokaincsíkok és női combok között rajzolódik ki a gigantikus hatalomvágy hanyatló császárának, az olasz gazdaságot és közéletet évtizedekre behálózó Silvio Berlusconinak formabontóan látványos portréja. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA. több»
 

Paolo Sorrentino filmjeit számos alkalommal finanszírozta a Medusa Film, mely Silvio Berlusconihoz köthető. Valószínűleg nem véletlen, hogy a cég ezúttal nem támogatta a produkciót.

(hp)
 

A film forgatása Rómában és Toszkánában zajlott.

(hp)
 

A film Silvio Berlusconi életének 2006 és 2009 közötti szakaszát dolgozza fel.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.