85% 62 szavazat
A rajzoló szerződése

A rajzoló szerződése

The Draughtsman's Contract
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
25
Szereplők (25)
5
Képek (5)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Anthony Higgins

FILMINFÓ

A pizsamagyárban fellázadnak a dolgozók, és magasabb órabért követelnek. Vezetőjük, a csinos Babe Williams vad szócsatába kezd a műhelyfőnökkel, Sorokinnal.

(alexxx)

Rendező: Peter Greenaway
Forgatókönyvíró: Peter Greenaway
Ország: Egyesült Királyság
Premier: 1982.09.01.
 
2023.09.07 Juki-onna

legújabb vélemény

Egy film, amibe sokak bicskája bele fog törni

Peter Greenaway saját forgatókönyve alapján és saját rendezésében készítette el ezt a remekművet, melyen, ha sikerül végignézni, utána még sokáig gondolkodni fogunk rajta. (Gyermekkoromban már láttam ezt a filmet, igaz, nem sokra emlékeztem belőle, g... Teljes kritika

1
 
2023.06.08 JRD

Peter Greenaway újabb filmje, melyet kellő nyitottság nélkül nem igazán lehet végignézni. Akik ismerik a rendező stílusát, azokat nem fogja meglepni, ám azokat, akik nem, nos… Ez a rendező első hagyományos játékfilmje, mely 1694-ben játszódik. A film... Több

0
 
2018.03.13 hackerjulcsi

Megmutatta a korszak gusztustalan oldalát. Nem szeretem a kosztümös filmeket, de ez nagyon tetszett, mert valahogy megbotránkoztatott és árnyalta a véleményemet az ilyen típusú filmekről.

0
 
2017.01.05 lollipopp

Kellemes meglepetés volt a film. Az elején kissé idétlen, de végül nagyon jól ötvözi a kosztümös filmet a thrillerrel. Ugyanakkor nagyon jó humora van és tele van remek párbeszédekkel. :) Mindenkinek nagyon ajánlom!

0
 
2017.01.04 adam

Ami nagyon erős ebben a filmben az a jól megírt dialógusok, le a kalappal. Bár eléggé idétlen, nem tudom elképzelné, hogy a korszakban ennyire pipiskedőek lettek volna a férfiak, ez egy kicsit irritált, de lényegtelen. Máskülönben szerintem meglehet akár többször is nézni.

0