87% 48 szavazat
Valaki odafönt

Valaki odafönt

Somebody Up There Likes Me
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
27
Szereplők (27)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
3
Díjak (3)
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

A Valaki odafönt című filmben a visszaeső bűnöző, Rocky Graziano börtönből való szabadulását követően a hadseregben próbál meg érvényesülni, de lázadó természete miatt ismét bajba kerül. Ezt követően bokszolóként próbál meg boldogulni és tehetségének, ill. a szerencsének köszönhetően… Több


Rendező: Robert Wise
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 1956.07.03.
Paul Newman
Pier Angeli
Pier Angeli
Paul Newman
Paul Newman
Pier Angeli
Paul Newman
Paul Newman
Paul Newman
Pier Angeli
Paul Newman
Pier Angeli
Paul Newman
Pier Angeli
Paul Newman
 
2022.11.16 m.kaladze

legújabb vélemény

Nagyon jó kis életrajzi film, Paul Newman alakítása szuper. Vigyázat, nem szabad összekeverni Rocky Marcianót, Rocky Grazianóval, akit Newman alakít! Jól sikerült kis film a 50-es évekből.

0
 
2019.01.28 Yosihiro

Rocky

Most volt alkalmam megnézni ezt az Oscar Díjas filmet. csupán Paul N. miatt néztem meg , de mint kiderült a filmröl, hogy a boxoló Rocky G. szól így elég érdekesnek ígérkezett. Nem csalódtam benne egy remek film. Ha ez valóban Rocky G. életét mutatja be akkor crmekül sikerült. A filmben úgy érzetem aki igazán nyert az a felelsége volt Pier Angeli alakításában Norma G. Hiszen ha ö nincs akkor talán Rocky abbahagyja a boxot. A film jól mutatja be a kor politikai és társadslmi helyzetet is. Plusz ott van a vesztegetés ami szereintem a mai napig "bunda" néven ismrünk hogy lefizetnek sportolókat az eredményekért és pénzért. Az a sportfilm remek propagandája volt a küzdeni akarásnak és annk hogy lehet változni akarni kellö segítséggel és önkontrollal. Bár a filmben Paul N. -nek igen nehéz szerepe volt mert szinte több karaktert is el kellett játszania. Ez mindenképp kiemelndö a film kapcsán. Összeségében egy remek sportfilm csak jaánlai tudom mindenkinek aki szereti a sportot és a Boxot! Üdv Yosi

0
 
2014.12.06 daniel52

Engem mindig is érdekelt a boxolók világa, így szinte megrögzötten keresek ilyen filmeket. Erről nagyon sokáig nem is tudtam. Nagyon ridegen festi le ezt a világot...igaz, ahhoz képest azért kap egy "lakkozást". :)

0
 
2016.09.09 Guszti

Gyönyörű film ez. Paul Newmanről mintha mostanság kezdenének megfeledkezni. Az egyik kedvenc színészem, nem véletlenül. Ebben a filmben is lényegében nagyon többrétegű karaktert hoz. Mindenkinek nagyon ajánlom, aki egy kicsit is szereti az amerikai filmgyártás reneszánszát.

0

A film összbevétele 3 360 000 dollár volt (imdb.com).

#1