Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
79

A dán lány (2015)

The Danish Girl
Filmadatlap
 
27
Szereplők
58
Vélemények
95
Képek
13
Videók

Érdekességek: A dán lány (2015)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 64 191 523 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 24 104 823 forintot termelt. A hazai mozik összesen 33 767 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film David Ebershoff (1969) amerikai író regénye ("The Danish Girl ", 2000) alapján készült. Magyar fordítása Szántai Zsolt munkája, amely az I. P. C. gondozásában jelent meg 2012-ben.

(Berto49 )
 

A lipcsei klinikán játszódó jelenteket a koppenhágai városházán rögzítették.

(diumiu)
 

A filmben látható festmények a film produkciós designerének, Eve Stewartnak, valamint egy brit művésznek, Susannah Brough-nak a munkái. Nem használhatták a filmben Gerda Wegener munkáit, ugyanis az azokon szereplő alakok nem hasonítottak teljesen Eddie Redmayne-re.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A Párizsban játszódó jeleneteket Brüsszelben vették fel.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film premierje a Velencei Filmfesztiválon volt 2015 szeptemberében.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A könyvbéli történet több pontján hajtottak végre módosításokat a filmben. A regényben (és a valóságban) például Gerda Wegener leszbikus volt, a filmben azonban heteroszexuális.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Alicia Vikander nagyon nehezen hitte el, hogy észak-európai színésznőként bekerülhet egy ilyen nagy horderejű filmbe. E mögött azt az indokot látta, hogy a filmipar egyre inkább kezd globálissá válni.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Eddie Redmayne-nek a szerep kedvéért tanulmányoznia kellett a női mozgást. Ezúttal is Alexandra Reynolds, mozgáskoordinátorral dolgozott együtt, mint A mindenség elmélete című film esetében is.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film gyártási költsége nagyjából $25,000,000 volt.

(dulkap)
 

A filmben látható 186 jelenet forgatása 44 napig tartott, összesen négy országban (Egyesült Királyság, Dánia, Belgium, Németország).

(dulkap)
 

A rendezésre Lasse Hallström, Neil LaBute és Anand Tucker neve is szóba került.

(dulkap)
 

Eddie Redmayne és a rendező Tom Hooper korábban már dolgoztak együtt az Elizabeth I (2005) és a Les Misérables (2012) című filmekben.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.