Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
79

A dán lány (2015)

The Danish Girl
Filmadatlap
 
27
Szereplők
58
Vélemények
95
Képek
13
Videók

Vélemények: A dán lány (2015)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Bogi87   2016. 05. 27.

A dán lány című életrajzi dráma megható, elgondolkodtató módon mutatja be Einar Wegener és Gerda Wegener művészházaspár kapcsolatát, annak megváltozását, Einar átalakulását, önmagára találását. Nehéz eldöntenem, hogy Eddie Redmayne alakítása melyik filmben jobb, A dán lányban, vagy A mindenség elméletében.

 
indingo   2017. 10. 06.

Szokatlan igaz történetű film, gyönyörű kosztümökkel és hiteles alakításokkal. Picit talán az elfogadásról is szól, nem mindennapi sztori. Ajánlós.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 03. 04.
Átalakulás

A filmet először a 2016-os Oscar-gála hevében láttuk, éppen a díjátadó napján, amikor általában halmozzuk az élvezeteket és több jelölt filmet megtekintünk. Abban az évben úgy alakult, hogy az igen erős A dán lány után azon melegében beültünk a Saul fiára, majd pedig még rátettünk egy lapáttal és a gála előtt gyorsan megnéztük A szobát is. Mondanom sem kell, hogy igen szívfacsaróra sikerült az este, hiszen mindhárom film igen erős témákat feszeget. Most, közel egy év után, hogy újra erőt éreztünk magunkban, hogy elővegyük A dán lányt, ugyanolyan hatással volt ránk a film, mint először. Egy igen szépen építkező történetet kap a néző, amelyben láthatjuk egy férfiből nővé váló ember átalakulásá... több»

 
rbernadett   2016. 01. 24.

Sajnos ez most nekem nagyon kevés lett. Elég nagy elvárásokkal indultam neki a filmnek, hiszen kellőképp nagy fenekét kerítettek a beharangozásának, ehhez képest szinte semmi nem volt. Azon túl, hogy Eddie Redmayer bebizonyította, hogy nagyon szép vagy inkább különleges nő válhatna belőle, sajnos mást nem nagyon sikerült bebizonyítania. Mindazok ellenére, hogy a történet rá épült, Alicia Vikandernek sikerült lejátszania a képernyőről. Sajnos a tény, hogy a film igaz történeten alapszik még nem teszi azt felépítetté. Még véletlenül sem tudtam a főszereplővel azonosulni, ami nem csak az alakításnak volt betudható, hanem a történet és a magyarázatok hiányosságának. Nem tudtuk meg igazán, hogy Lili mit érez valójában, miért csak a felnőttként jött rá, hogy ő valójában egy nő, amikor tudomásom szerint ezt már gyerekkorban érzi az ember és egyáltalán. Ebből nem lesz most Oscar szerintem.

 
Mavil   2016. 06. 09.

A film valós történetet dolgoz fel, mikor elénk tárja Einar Wegener és Gerda Wegener festőházaspár kapcsolatát, annak megváltozását, mikor Einar ráébred, hogy ő valójában egy férfi testébe zárt nő. Érzelmes, szép dráma, igen megható.

 
Berto49   2017. 07. 30.

Eddie Redmayne (Stephen Hawking alakítója a „Mindenség elméleté”-ből) fantasztikus színész, bármit el tud játszani. A történet extremítása fogott meg, mert az életben ő volt az első férfi akit nővé operáltak, sőt méhet is beültettek, de pár hónap múlva belehalt. Nős volt, ő is, a felesége is festő, aki egyszer megkérte, hogy nőként üljön modellt neki. A rendező egyik korábbi (2011-es) filmje a „Király beszéde”, az nagyon tetszett, de Eddie (hogy jövök ahhoz, hogy per Eddie!) alakítása miatt ez a film is emlékezetes marad, a vége viszont nem, átlépi az egyéni giccshatáromat.

 
MP170506   2016. 10. 19.

Egyszer mindenképp érdemes megnézni, kiemelkedő alkotás, az igaz történet mivolta pedig rengeteget dob rajta. Megindító alkotás, kiváló színészi alakításokkal. Nekem elnyerte a tetszésemet.

 
Szilonka   2016. 04. 11.

Nagyon szép igaz történet a másságról és annak önmagunknak való beismeréséről. Aki érdeklődik a téma iránt goglin, itt-ott olvasson utána, mert sok egyéb infot lehet Liliről még találni.

 
Fahéjgolyó   2016. 10. 09.

Remek dráma, remek színészi teljesítményekkel. Érdekes volt a Einar átalakulását végigkövetni, valamint a felesége reakcióját nézni, hogy veszíti el a férjét, akit szeret annyira, hogy elfogadja a valódi énjét.

 
Norbi   2018. 07. 30.

Megrázó film, nem való mindenkinek, ismerőseim közül is sokan nem tudták mire vélni az egészet. Engem speciel nagyon meggyőzött, kitűnő film hihetetlen színészi jelenetekkel. Alicia Vikander szerepe egészen sokszínű volt, ebben megmutathatta, hogy mire képes. Nekem talán még a ,, főszereplőnél" is jobban tetszett az alakítása. Szép lassú folyású film, ami egy egész embert megváltoztató gondolat leírása/értelmezésére próbálja megadni a választ. Nem mindennapi film, nagyon ajánlom bárkinek akit érdekel.

 
diumiu   2018. 01. 25.

Lenyűgöző, elgondolkodtató, csodás történet. Nagyon vártam ezt a filmet, nem csalódtam. Redmayne és Vikander párosa tökéletesen működik, az hogy a film igaz történtet mesél el számomra ad egy pluszt. Az egyik kedvencem lett ez a film, a színészek munkásságát azóta kiemelt figyelemmel kísérem.

 
Bazzzsi   2017. 10. 21.

Ma sem egyszerű másnak lenni, de régebben ez még nehezebb volt. Sok meghurcoltatást és rossz szavakat kellett kiállnia azoknak akik vállalták, hogy mások. Érdekes film, bár sok helyen pontatlan a történet.

 
TomÁcs   2018. 04. 22.

Picit az elfogadásról is szólt a film, hogy mennyire kirekesztő is a társadalom. Ha valaki más az azonnal a peremre kerül. Nem mindennapi igazán szomorú történet.

 
VvV   2018. 11. 03.

Az eredeti történethez képest sok helyen eltértek ezért csak 3 csillag.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 21.

Tabudöntögető film. Elgondolkoztató. Át tudtam érezni a lány/ fiú helyzetét és sokat olvastam utána az eredeti történettel kapcsolatban. Viszont kicsit nem tetszett a film színvilága...

 
Lonka   2017. 07. 26.

Nagyon nehéz lehetett Eddie Redmayne-nek egy férfi testbe született nőt eljátszania. Legbelül nővé kellett válnia, ami a pillantásaiban részint sikerült is neki.

 
Timcsi   2019. 01. 23.

Akiben van egy picit nyitottság az nem fog megbotránkozni a történet láttán. Jól felépített történet, remek alakítások.

 
Greeta   2019. 07. 29.

Nem egyszerű film és nehezen emészthető is, de én azt mondom hogy kell az ilyen. Kell, hogy jobban megértsük egymást.

 
moov18   2016. 06. 12.

Nem tudok releváns véleményt nyilvánítani jelen alkotásunkról, hiszen nagyon ritkán ülök le ilyen jellegű filmek elé - ebből következik, hogy nem nagyon értek hozzájuk. Most viszont megtörtént és írok is róla néhány sort. A film önmagába véve egy rendkívül megható, lélektani szempontból felkavaró, drámai alkotás, amely egy férfi testbe zárt nő életének egy szakaszát tárja elénk. Nyilvánvalóan témájánál fogva a készítők sem számoltak azzal, hogy ez közönségfilm lesz és kasszákat fog robbantani, ettől függetlenül ajánlatos a megnézése. Elfogadásról, barátságról, szeretetről, toleranciáról, empátiáról szól. Ment a négy csillag!

 
petraszab   2019. 04. 21.

Furcsa lehetett a főszereplőnek egy nő bőrébe bújnia, bár a színészek már sok mindenhez hozzászoktak az évek alatt. Érdekes film, érdemes megnézni.

 
Ghotik   2016. 10. 03.

Különleges témájú, elvont film, amiben a főszereplő nagyon profin alakít. Hatásos, magával ragadó, érzelimeg a nézőre ható film. Érdekes a története, végig leköti a nézőt!

 
erahurka   2018. 08. 20.

Redmayne végre magát alakíthatja. Egyébként korrektül kivitelezett film, de egyszerűen nem tudtam azonosulni a főszereplővel. Főleg úgy, hogy a gyönyörű Alicia Vikandert dobta félre hogy nőként élhessen.

 
Gábor Rózsa   2017. 04. 19.

A képi világa a filmnek önmagában nagyon szép, teljesen harmóniában van a festői léttel, hiszen némelyik képre azt hittem, hogy maguk is festmények. Alapjában véve szeretem a kicsit "beteges" filmeket, de sajnos ez valahogy nem kapta el számomra azt a vonalat, amelyiket érdemesnek találtam volna végig nézni. Szerintem egy átlagos filmnézőnek nem fog tetszeni és ott fogja hagyni a filmet, ahogy én is tettem.

 
Annuska   2018. 04. 11.

Egy kőkemény dráma a film. Milyen könyörtelen az élet/sors/Isten, hogy nem a megfelelő testbe születik az ember. Milyen megpróbáltatásokat kellett és kell mai is kiállni egy embernek.

 
Kirana80   2016. 06. 27.

Csodálatos. Csodálatos hogy egy feleség mit meg nem tesz azért az emberért, akiből végül már csak maradványok vannak, abból akit ő valaha szeretett. Jók a párbeszédek, a díszlet, és mindegyik színész hiteles. A mindenség elmélete után nagyon kíváncsi voltam milyen átváltozásra képes Eddie Redmayne, és méltán jelölte ismét az akadémia! A finomsága igazán magával ragadó hölggyé teszi! Szép, szép film! Megindító!

 
penzesisti   2017. 08. 05.

Szép és különleges történet, tele jó színészekkel, sztorival, látvánnyal, párbeszédekkel. Nincsenek üresjáratok, magával ragad a történet, különleges film.

 
Potoczkie   2016. 12. 30.

A mindenség elmélete után Eddie Redmayne-től a kedvenc filmem. A legkiválóbb választás a főszereplő megformálására, tökéletesen passzol hozzá ez a szerep is. Nagyon megható, gyönyörű film.

 
Acropolis   2017. 03. 06.

Elvont, érdekes film, az biztos hogy nem egy sablonos, mindennapi történet. Különleges hangulatú és elgondolkoztatja a nézőt. Lelkileg is hatásos, megrázó.

 
veresszsoltika   2017. 10. 21.

Aki szereti a kicsit elvontabb, drámai filmeket azoknak bátran ajánlom. Van mondanivaló, hátsó tartalom, megfelelően jó színészi gárdával és befejezéssel.

 
Ercsi   2016. 11. 25.

Részemről az egyik legjobban várt film volt A dán lány. Egy olyan szinte megmagyarázhatatlan jelenséget, fordulatot jár körbe az alkotás, hogyan lehetséges az, hogy az elismert festő, Einar, aki tökéletes házasságban él, szereti a feleségét, egyik napról a másikra úgy érzi, hogy egy férfi test börtönébe zárt női lélek. Nagyon megható és megindító dráma, gyönyörű film.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.