Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
89

Érik a gyümölcs (1940)

The Grapes of Wrath
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
12
Képek
3
Videók
Érik a gyümölcs
Henry Fonda
Henry Fonda
Jane Darwell
Jane Darwell
Russell Simpson
Jane Darwell
Russell Simpson
Henry Fonda
Henry Fonda
Russell Simpson
Henry Fonda
 
uniterra   2020. 01. 09.

legújabb vélemény

Engem odaragasztott a kepernyohoz. Ezzel mindent elmondtam.

 
batukán   2015. 12. 30.

Erre a filmre csak azt tudom mondani, hogy egy nagybetűs klasszikus. Már az eleje meggyőző, de tetszik az is, hogy mindent ilyen nyíltan, leplezetlenül ábrázoltak.


 
Vitya   2015. 05. 03.

Steinbeck műveihez méltóan ez is egy zseniális, különleges hangulatú alkotás, kevés ehhez hasonló van. Valahogy annyira egyedi, megfogó az atmoszférája és a könyvhöz hasonlóan a film is egyedülállóra sikerült!

 
vargaeszter82@freemail.hu   2015. 11. 18.

Nekem a könyv jobban tetszett, jobban megragadott de a film is kiváló és klasszikusnak mondható.Időtálló film klasszikus, profi színészekkel és kiváló rendezéssel.

 
Manyi   2015. 10. 25.

A könyv után a film kissé laposabb,de ez csak relatív persze. Összességében nagyon jól összerakott film, kiváló színészekkel, egyedi atmoszférával. Igényes, profi rendezés, profi alakítás!

A film összbevétele 55 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 23. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

John Steinbecknek nagyon tetszett a film és azt mondta, hogy Henry Fonda Tom Joadként "elhitette velem a saját szavaimat".

(rbernadett)
 

Eredetileg úgy volt, hogy James Stewart játssza Alt és Walter Brennan Pa Joadot.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.