Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
66
Filmadatlap
 
16
Szereplők
1
Vélemények
Képek
Videók
A csoport

 
Berto49   2018. 12. 18.

legújabb vélemény

Gyenge adaptáció

Már nagyon régen meg akartam nézni, mert a könyv, amit ezer éve olvastam nagyon tetszett. A film azonban csalódás volt. Nagyon keveset adott vissza a regény mondhatni szociológiai tanulmányba illő pontos társadalomrajzából és szatirikus hangzásából. A hírneves Vassar és nyolc 1933-ban végzett diákjának története a hosszú játékidő ellenére teljesen összekuszálódott. Lumet rendezéseinek többségét ismerve bátram minősíthetem a leggyengébb munkájának. Talán, ha jobb a szinkron, akkor javult volna az értékelésem, de valósággal minősíthetetlen magyarítással vetítette az adott TV csatorna. Mintha ugyanaz a színésznő lett volna mind a nyolc szereplőnek a magyar hangja, a férfiakról nem is szólva.

 

Mary McCarthy "The Group" (1963) című regénye alapján. Magyarul 1974 óta olvasható "A csoport" címen, Dezsényi Katalin fordításában.

(Berto49)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.