68% 27 szavazat
Az utolsó szó

Az utolsó szó

The Last Word
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
7
Szereplők (7)
9
Képek (9)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Egy fiatalon és hirtelen megözvegyült nő kétségbeesetten keresi élete új értelmét, amit végül abban talál meg, hogy temetéseken lesz búcsúztató.

(Varga_Júlia)

Rendező: Aron Lehmann
Forgatókönyvíró: Aron Lehmann, Carolina Zimmermann
Szereplők: Anke Engelke
Ország: Németország
Premier: 2020.09.17. | Netflix (2020.09.17.)

Sorozat áttekintés

Hol nézheted

KULCSSZAVAK

 
2023.02.10 szemtelen

legújabb vélemény

Jobban ismerlek saját magadnál

A téma felkeltette az érdeklődésemet, a sorozat pedig kellemes meglepetés volt. Ez a mozi nem való mindenkinek, hiszen a halál és a gyász természetesen nem könnyű téma, elkerülhetetlenül erős érzelmekhez vezethet. Lehet, hogy egyes nézők teljesen járatlanok ezekben a témákban, de gondolom a többséget megérinti, érzéseket, emlékeket vagy félelmeket válthat ki. Ez a sorozat humorosabb módon mer közelíteni ezekhez a szomorú történetekhez, kérdés azonban, hogy sikeres-e ez a megközelítés. Mindenesetre a főszereplő – Anke Engelke – varázslatos alakításával mindent megtesz ezért. A színésznő egyedül viszi a vállán a sorozatot, de a többi karakter is remekül aládolgozik. Műfaja valahol a dráma és a vígjáték között mozog, egy mókás keverék, én leginkább a komédiához sorolnám. Az utolsó szó egy olyan alkotás, amely a téma morbiditása ellenére megszállottan próbálja lazítani a halál és a gyász nehéz napjait, és lényegében a normális életről szól. Olyan németesen, mert a német produkcióknak is megvan a sajátos ízvilága, és vagy szereted őket, vagy utálod. Filmnézés közben egy-két könnycsepp elszabadulhat, de gyakran lehet mosolyogni is. A megható sorozat nyíltan és őszintén mutatja be, milyenek lehetnek az emberek anélkül, hogy bármit is megszépítenének az életükről.

0
 
2020.09.20 Zsombi

Furcsán morbid, de viccesen kedves sorozat az újrakezdsről és a talpraállásról.

0
 
2018.04.29 Nemecsek

Kicsit hasonlít az Áfter Life-hoz, csak itt a nő marad egyedül, és bár teljesen máshogy kezeli a gyászt, érdekes, hogy sok pontban hasonló megoldásra jut.

0
 
2020.02.10 slaver

A témája ellenére egy kifejezetten szórakoztató sorozat, amiben sok nem várt dolog történik. Ha engem meg tud lepni, szeirntem mást is, úgyhogy érdemes megnézni.

0
Helló, holnap!
2022
Hol nézheted: Apple TV+
Szexoktatás
2019
Hol nézheted: Netflix
Valós történet
2021
Hol nézheted: Netflix
A klub
2021
Hol nézheted: Netflix
Ginny és Georgia
2021
Hol nézheted: Netflix
Nincs titok
2014
Hol nézheted: Amazon Prime
Halott vagy
2019
Hol nézheted: Netflix