Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
50%

Az elveszett lány (2021)

The Lost Daughter
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
5
Képek
1
Videók

Galéria (5)

Olivia Colman
Olivia Colman
Maggie Gyllenhaal
Dakota Johnson
Paul Mescal
Olivia Colman

Videók (1)

 
dandelion1983   2022. 01. 16.

legújabb vélemény

1

Fontos film, nagyon kellett ez az alkotás, de a megvalósítással voltak problémáim. A kényes téma ellenére sem fogott meg, pedig nagyon szeretem a lassú, drámai filmeket.

 
Ildikó Bacskai   2022. 01. 05.

1
Az elveszett lány (2021)

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ez egy nagyon erős, mély film, kevés emberhez fog eljutni az üzenete (üzenetei). Remek alakítások, releváns filmzene, nagyon lassú dinamikájú film. Számomra ez a film úgy, ahogy van, zseniális, aktuális és nehéz témákat boncol: Óriási a nyomás a nőkön (férfiakon is) a gyermekvállalással kapcsolatban. Elképesztően fontos az önismeret a családalapításhoz. El kell fogadnia a társadalomnak, hogy nem mindenki akar gyereket, ez nem természetellenes, az természetellenesebb, amikor valaki azért bántja a gyermekét, mert valójában azt sem szerette volna, hogy megfoganjon. De ez egy olyan téma, amiről nehéz érdemben nyilatkozni. A film tökéletesen van kivitelezve, mélyen beleláthatunk egy nő fejébe, aki úgy vállalt gyereket, hogy valójában nem szeretett volna. Durva és rettenetesen pontos.

 
Annuska   2022. 01. 06.

1

Az előzetes kicsit félrevitt, nem ilyen filmre számítottam. A témához tartozóan lassú, helyenként vontatott volt. Nem érintette meg különösebben a szívemet, ezért csak 2 csillag.

 
Idknw Nézhetetlen  2022. 01. 06.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Miről szólt ez a sz*r? Halálra untam magam. Vártam, hogy történjen valami, de egyszerűen semmi. Minden szülő, akinek van gyermeke, az tudja, hogy iszonyat nehéz gyermeket nevelni, pláne, ha több is van, az alapötlet nem lett volna rossz, a megvalósít... több»

 
Nem393328 Nézhetetlen  2022. 01. 10.

0
Teljesen nézhetetlen.

Ilyen unalmas filmet... parádés szereposztás, amiből ennél ezerszer többet ki lehetett volna hozni! Olivia Colman játéka még mindig kimagasló, a többiek a minimumot hozzák. Csak óriási Colman-rajongóknak ajánlott...

 
Gyöngyi01   2022. 01. 03.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Erősen vontatott. Depressziós kismamáknak nem ajánlom. Végig várod a katarzist, de nem jön. Ellenben az utolsó öt perc történései megpróbálják behozni az elveszett másfél órát. A főszereplő hölgy nagyon jó, de egy semmitmondó szerepet nehéz hitelesen... több»

 
Kiss   2022. 01. 01.

0

Ez most meglepett, illetve mondanám, hogy reménykedtem, hogy jó lesz, de az is volt. Végig legkötött, remek egyéni munka a főszereplőktől, és kimondottan jó rendezés. Simán ajánlom mindenkinek, nem feltétlenül lesz az év legemlékezetesebb filmje, de mindenképp megéri látni.

 

A film Elena Ferrante 2006-ban megjelent regénye alapján készült, amely magyarul Nő a sötétben címmel jelent meg a Park Könyvkiadó gondozásában.

(hp)
 
Az író-rendező Gyllenhaal a könyv esszenciáját a lehető leghitelesebben, de a saját interpretálásában szerette volna továbbadni – dolgozó anyaként az anyaság árnyoldalát mutatja be és láttatja azokat a nőket, akik számára nem pusztán boldogság az új szerepkör, hanem kemény küzdelem. több»