Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
57%

Az elveszett lány (2021)

The Lost Daughter
Filmadatlap
 
27
Szereplők
10
Vélemények
5
Képek
2
Videók

Galéria (5)

Olivia Colman
Olivia Colman
Maggie Gyllenhaal
Dakota Johnson
Paul Mescal
Olivia Colman

Videók (2)

 
Greta   2022. 04. 11.

legújabb vélemény

1
Anyának és embernek lenni

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Elena Ferrante regénye, és így a belőle készült film az anyaságról szól elsősorban, személyes és egyetemes szinten. Igazán az tudja értékelni, aki maga is rendelkezik ilyen tapasztalatokkal. Maggie Gyllenhaal első rendezése kellő érzékenységgel és p... teljes kritika»

 
dandelion1983   2022. 01. 16.

1

Fontos film, nagyon kellett ez az alkotás, de a megvalósítással voltak problémáim. A kényes téma ellenére sem fogott meg, pedig nagyon szeretem a lassú, drámai filmeket.

 
Annuska   2022. 01. 06.

1

Az előzetes kicsit félrevitt, nem ilyen filmre számítottam. A témához tartozóan lassú, helyenként vontatott volt. Nem érintette meg különösebben a szívemet, ezért csak 2 csillag.

 
HanGa   2022. 01. 23.

1

Nagyon lassan építkezett a történet, tehát kell hozzá a türelem. Nekem megvolt, de az érzelmi szál, amire a teljes film épült, nem tudott megfogni.

 
Idknw Nézhetetlen  2022. 01. 06.

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Miről szólt ez a sz*r? Halálra untam magam. Vártam, hogy történjen valami, de egyszerűen semmi. Minden szülő, akinek van gyermeke, az tudja, hogy iszonyat nehéz gyermeket nevelni, pláne, ha több is van, az alapötlet nem lett volna rossz, a megvalósít... több»

 
Deadly-Assassin Nézhetetlen  2022. 01. 10.

1
Teljesen nézhetetlen.

Ilyen unalmas filmet... parádés szereposztás, amiből ennél ezerszer többet ki lehetett volna hozni! Olivia Colman játéka még mindig kimagasló, a többiek a minimumot hozzák. Csak óriási Colman-rajongóknak ajánlott...

 
indingo   2022. 02. 16.

1

A film igazi érzelmi dráma, ami vagy magával ragadja a nézőt, vagy sem. Én sajnos az utóbbiak táborát erősítem.

 

A film Elena Ferrante 2006-ban megjelent regénye alapján készült, amely magyarul Nő a sötétben címmel jelent meg a Park Könyvkiadó gondozásában.

(hp)
 
Az író-rendező Gyllenhaal a könyv esszenciáját a lehető leghitelesebben, de a saját interpretálásában szerette volna továbbadni – dolgozó anyaként az anyaság árnyoldalát mutatja be és láttatja azokat a nőket, akik számára nem pusztán boldogság az új szerepkör, hanem kemény küzdelem. több»
 
Mostanra a szülő-gyermek kapcsolat nehézségeit feldolgozó filmek és sorozatok hulláma majdnem minden országot és műfajt elért. Ezek a történetek – ha szülőként nem is, gyerekként mindenképp – mindannyiunkat érinthetnek, így átélhetőek és mélységükből adódóan nagyobb reakciókat képesek kiváltani. Épp ezért nagyon fontos, hogy ne csak arra figyeljünk, miről mesél a film, hanem arra is, hogyan teszi azt. Enyhén spoileres kritika. több»