65% 54 szavazat
Anne Lister titkos élete

Anne Lister titkos élete

The Secret Diaries of Miss Anne Lister
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
15
Szereplők (15)
8
Képek (8)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A merész és szenvedélyes dráma Anne Lister (1791-1840), egy yorkshire-i földbirtokos, gyártulajdonos, utazó és naplóíró történetét mutatja be. Leszbikus volt, aki annak ellenére, hogy vonzódását a társasági életben el kellett rejtenie, szeretőjével élt együtt. Anne részletesen beszámolt életéről, szerelmeiről és érzéseiről egy lenyűgöző és kíméletlenül őszinte, 4 millió szavas naplóban. A napló nagy része titkosírással íródott. A nemrég befejezett kódfejtésnek hála, a napló megdöbbentő betekintést enged annak a nőnek az életébe, akit az első modern brit leszbikusnak neveznek...

Rendező: James Kent
Író: Jane English
Ország: Egyesült Királyság
Premier: 2010.03.17.
Maxine Peake
Anna Madeley
Maxine Peake
Anna Madeley
Maxine Peake
Anna Madeley
Maxine Peake
Anna Madeley
Dean Lennox Kelly
Maxine Peake
Anna Madeley
Maxine Peake
Christine Bottomley
Maxine Peake
Anna Madeley
 
2015.03.21 juliS

legújabb vélemény

Van némi aktualitása a filmnek... Nyilván nem lehet párhuzamba állítani a két korszakot, de ma is elég megosztó a homoszexualitás kérdése. Örülök, hogy filmre vitték a témát, főleg, hogy nagyszerűen ábrázolja a film, milyen kemény volt a leszbikus nők élete a 18-19- században (is). Minőségi alkotás.

1
 
2015.01.06 mártilány

Mintha Maxine Peake-re szabták volna a szerepet. Remek alakítás, gyönyörű kosztümök, a film hangulata is magával ragadó. ...és könyörtelen társadalom. Nem lehetett egyszerű élete Annának.

1