72% 48 szavazat
Trapéz

Trapéz

Trapeze
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
20
Szereplők (20)
31
Képek (31)
1
Videók (1)
Érdekességek
1
Díjak (1)
Filmkritika
3
Cikkek (3)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Tino Orsini, a fiatal és tehetséges artista Amerikából érkezik a párizsi Bouglione cirkuszba. Édesapja egykori partnerét, a világhírű trapézművészt, Mike Ribble-t keresi, hogy megtanulja tőle az egyik legnehezebb mutatványt, a triplaszaltót. A balesete óta megkeseredett, bánatát alkoholba fojtó Mike azonban már csak sátormesterként dolgozik. Először durván elutasítja a fiú kérését, ám amikor felismeri benne méltó utódját, mégis tanítani kezdi. A szenzációsnak ígérkező szám híre gyorsan terjed a cirkusz világában. Hamarosan megjelenik Párizsban az ismert amerikai impresszárió, John Ringling North is. Mike és Tino keményen dolgozik a számon, ám nem sokkal a cél elérése előtt közéjük áll a gyönyörű és ambíciózus Lola.

Rendező: Carol Reed
Író: Max Catto
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1957.12.12.
 
2021.04.19 Filmbarát73

legújabb vélemény

Ezt a filmet iszonyatosan jól összerakták, ráadásul fenomenális a szereposztás is, az első szinkronverzióba meg egyszerűen beletrafáltak. Azt kell mondjam, ez az a kategória, amit nem lehet megunni, le a kalappal. Köszönöm, hogy láthattam. :))

0
 
2017.11.15 Berto49

Micsoda szereposztás! Az „isteni” Gina Lollobrigida, Burt Lancaster, és Tony Curtis. Még pesti lakos voltam, amikor megnyitották a Corvint, az ország első szélesvásznú moziját. Hónapokig, mindig telt házzal játszották ezt a filmet, de nem is csodálom... Több

0