Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
60%

Tűzmadár akció (1990)

Fire Birds
Filmadatlap
 
32
Szereplők
2
Vélemények
8
Képek
Videók

Galéria (8)

Nicolas Cage
Sean Young
Nicolas Cage
Sean Young
Sean Young
Nicolas Cage
Nicolas Cage
Nicolas Cage
Nicolas Cage
Sean Young
 
vitto   2018. 08. 26.

legújabb vélemény

0

Nyolcvanas évek utóérzés a film, nekem legalábbis teljesen tele van korabeli klisékkel és erőltetett romantikus szállal, ami egyáltalán nem illik egy ilyen moziba. Bár az akciójelenetek egész jók, nekem ez mégis kevés volt ahhoz, hogy úgy érezzem, újra meg szeretném nézni.

 
olgaasFug   2016. 10. 21.

0

A szegény ember Top Gun-ja, és amikor ezt mondom, azt szinte szóról szóra így is értem. A dramaturgia nagyon arra hajaz, bár Cage nem tartozik a kedvenc színészeim közé, arra végképp nem számítottam, hogy ezt a szerepet is ennyire el tudja szúrni. Na... több»

A film összbevétele 14 760 451 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben látható légi ütközetek koreográfiájáért az a Richard T. Stevens felel, akit anno a "Top Gun(1986)" című filmhez is tanácsadónak kértek fel a légi jelenetek leforgatásához. Sőt, a Top Gun-paródiaként bemutatott Nagy durranás "(Hot Shot!, 1991)" forgatásánál is ő vezényelte le a légi felvételeket.

(Joeker)
 

AH-64 Apache, UH-60 Blackhawk, AH-1 Cobra, MD Helicopters MD 500 és OH-58 Kiowa helikopterek, valamint Saab 35 Draken vadászgép is szerepelt a filmben.

(Joeker)
 

A teljes filmet Arizonában forgatták le, a texasi Fort Hood katonai bázison, ami az amerikai hadsereg 21. Légi Harcászati Lovas Dandár Apache kiképzőközpont otthona. Minden egyes légi ütközet felvételét az Egyesült Államok Nemzeti Gárdája, az Egyesült Államok Hadserege és az Egyesült Államok Légierője koordinált és felügyelt.

(Joeker)