Veri az ördög a feleségét

Veri az ördög a feleségét

2025.08.22 King Leonidas

Színtiszta ötös! Pásztor Erzsi karakterét mintha egy az egyben nagyanyám húgáról mintázták volna. Az egyik legzseniálisabb magyar filmszatíra és egyben kor- és kórkép a 70-es évek Magyarországáról.

2020.12.20 Dominus Daemonium

Hatalmas film burkolt üzenettel a gulyáskommunizmus korszakából. András Ferenc tökéletesen ráérzett az ízére, hogy hogyan csinálja ezt meg zseniálisan. Pásztor Erzsi és Pécsi Ildikó, de a többi színész is fantasztikus. Szarkasztikus humor, igazi magyar filmszatíra. Óriási, nekem igazi kedvenc. Zabálom ezt a filmet.

2024.04.17 FREEWAY

Érdekes alkotás volt a késői Kádár-korszakból, kiváló színészekkel, úgymint Pécsi Ildikó és Pásztor Erzsi. Az utóbbit egy kicsit megsajnáltam a történetben. Mit meg nem tett a rokonáért és annak főnökéért? A miliő, ami a filmben volt, nagyon jól visszaadta az akkori rendszert a hibáival és szépségeivel együtt.

2017.02.09 Enjoy

Annak ellenére hogy nem egy mai film, ma is megállja a helyét. Nagyon szórakoztató, jó humorú, kellemes film. A szereplők nagyon meggyőzően, hitelesen alakítanak.

2016.11.15 juliS

zseniális Pécsi Ildikó! A nagy zabálás szimbolikája az egyik legjobb burkolt társadalomkritika a szocializmus korából

2019.09.21 casual

Nem értem, hogy András Ferenc rendező neve miért nincs jobban a köztudatban, fantasztikus filmeket készített!