Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
75

Üvöltő szelek (1939)

Wuthering Heights
Filmadatlap
 
29
Szereplők
Vélemények
9
Képek
1
Videók
Üvöltő szelek
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
Laurence Olivier
Merle Oberon
Laurence Olivier
Merle Oberon
Merle Oberon
Laurence Olivier
Merle Oberon
David Niven
Merle Oberon
David Niven
Merle Oberon

A film összbevétele 593 914 dollár volt (imdb.com).

 

Vivien Leigh szerette volna eljátszani a főszerepet akkori kedvese és későbbi férje, Laurence Olivier mellett, de a producerek úgy döntöttek, hogy a szerepet Merle Oberonnak kell eljátszania. Később mégis ajánlottak egy szerepet Leigh-nek, Isabelle Linton szerepét, viszont az nem kellett neki.

(rbernadett)
 

A film nem volt anyagilag sikeres, amikor először bemutatták. Amikor évekkel később újra kiadták, akkor termelt profitot.

(rbernadett)
 

Laurence Olivier bevallotta, hogy az első felvételeken kicsit túljátszotta a szerepét, tele eltúlzott gesztusokkal. Mire William Wyler megállította és megkérdezte, "Mit gondolsz a Manchesteri Operaházban vagy? Olivier így válaszolt teljes megvetéssel a hangjában, "Úgy gondoltam, hogy ez a középszerű kis vérszegény közeg nem tudja értékelni a kiváló játékot." Ahogy ezt kimondta a szereplők, a stáb, beleértve Wylert is, nevetésben tört ki, ami megalázó érzés volt számára.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.