Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Üvöltő szelek (1939)

Wuthering Heights
Filmadatlap
 
29
Szereplők
Vélemények
9
Képek
1
Videók
Üvöltő szelek

Galéria (9)

Laurence Olivier
Merle Oberon
Laurence Olivier
Merle Oberon
Merle Oberon
Laurence Olivier
Merle Oberon
David Niven
Merle Oberon
David Niven
Merle Oberon

Videók (1)

A film összbevétele 593 914 dollár volt (imdb.com).

 

Vivien Leigh szerette volna eljátszani a főszerepet akkori kedvese és későbbi férje, Laurence Olivier mellett, de a producerek úgy döntöttek, hogy a szerepet Merle Oberonnak kell eljátszania. Később mégis ajánlottak egy szerepet Leigh-nek, Isabelle Linton szerepét, viszont az nem kellett neki.

(rbernadett)
 

A film nem volt anyagilag sikeres, amikor először bemutatták. Amikor évekkel később újra kiadták, akkor termelt profitot.

(rbernadett)
 

Laurence Olivier bevallotta, hogy az első felvételeken kicsit túljátszotta a szerepét, tele eltúlzott gesztusokkal. Mire William Wyler megállította és megkérdezte, "Mit gondolsz a Manchesteri Operaházban vagy? Olivier így válaszolt teljes megvetéssel a hangjában, "Úgy gondoltam, hogy ez a középszerű kis vérszegény közeg nem tudja értékelni a kiváló játékot." Ahogy ezt kimondta a szereplők, a stáb, beleértve Wylert is, nevetésben tört ki, ami megalázó érzés volt számára.

(rbernadett)
 

Samuel Goldwyn később azt állította, hogy ez volt a kedvenc produkciója.

(rbernadett)
 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)