Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Csengetett, Mylord? (1988-1993)

You Rang, M'Lord?
Filmadatlap
 
18
Szereplők
21
Vélemények
5
Képek
2
Videók

Galéria (5)

Videók (2)

 
JRD   2022. 03. 17.

legújabb vélemény

1
Nagyon humoros és nagyon angol...

Bevallom, a sorozat iránti szeretetem nemcsak abból fakad, hogy humoros, néha karót nyelt és szórakoztató sorozat, hanem azért is, mert nagymamámmal néztük mindig együtt. És ez maradandó élmény volt számomra. Az angol arisztokrácia "háztartásának" életét bemutató komédia a maga nemében mind a mai napig egyedülálló. Hiszen ilyen azóta sem született. Nincs benne se vulgaritás, se patakokban folyó vér, és mégis. A Csengett, Mylord? időtálló sorozattá vált. Sőt, ha úgy tetszik, kultsorozattá. Ha még nem láttad és szereted a brit humort, nosza! Filmre fel, és jó szórakozást!

 
mamiéstöti2   2018. 12. 11.

0

Az angol humort egyáltalán nem kedvelem, így ezt a sorozatot sem szeretem, már többször próbálkoztam vele, de nem tud lekötni.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 05. 13.

0
Ízig-vérig angol humorral ellátott remek kis sorozat

Nem áll hozzám közel az angol humor, de ez a sorozat még is megfogott és lekötött. Jó pár alkalom telt úgy el, hogy pár jelenet, részlet erejéig ültem és csak bámultam, majd adtam neki egy esélyt és miután megnéztem egy adott részt, már a „rabjává” v... teljes kritika»

 
Thibo84   2016. 07. 25.

0

Igaz, az angol humornak van egy sajátossága, amit sokan nem díjaznak, de akkor is, ezt a sorozatot nem lehet megunni.

 
Greta   2021. 11. 13.

1
Szerethető

Belopja magát a szívekbe a sorozat, mert minden karaktere emberi, hibáikkal együtt szerethetjük őket. Jó velük lenni. Alapigazságokat közvetítenek az emberi természetről, könnyedén, kacagtatva. Velük mosolygós az élet.

 
Deku   2017. 08. 21.

0

Alapjáraton nem kedvelem az angol humort, mert ritkán ér célba nálam. Ez viszont szerintem veszett jó. Van egy kedvelhető egyszerű története, amiben mókás pillanatok vannak.

 
Gigi   2016. 12. 28.

0

Régen láttam már, de nagyon szerettem, zseniális karakterek, szórakoztató epizódok. Garantált kikapcsolódás.

 

A Mabelt játszó Barbara New színésznő tehetségét mi sem mutatta jobban, mint az, hogy rendkívül művelt nő létére egy mosogatónő karakterét játszotta el. Egyébként, ha hinni lehet a filmbéli pletykáknak, a sorozat forgatása közben épp magyarul tanult.

(JRD )
 

Jim Perry és David Croft szőrösszívű alkotók hírében álltak. Semmilyen improvizálást, semmilyen eltérést nem engedélyeztek a színészeknek. Kivételt képezett néhány helyzeti eltérés.

(JRD )
 

Alf Stokes és a lányait játszó színészek között összesen 8 év volt a korkülönbség.

(JRD )
 

Eredetileg a történetet az 1930-as évekbe helyezték, de a sorozat jelmeztervezőjének szívéhez közelebb állt a 20-as évek, így végül ebben a korszakba rakták a sorozatot.

(JRD )
 

A show során kiderül, hogy Cissy a két Meldrum lány körül az idősebb. Catherine Rabett (aki Cissyt játssza) nagyjából 11 hónappal fiatalabb, mint Susie Brann (aki a húgát, Poppyt játssza).

(Thibo84)