2017.11.26 08:43 szucszoli Olvasottság: <100x
0

Propaganda

Először, amikor moziban láttam, kilóra megvett. Az akció, a látvány, a zene baromi ütős és az ehhez társuló társadalmi igénye még inkább szórakoztatóvá tette.

Viszont azonban ezzel a háttérsztorival már komoly gondok vannak. Itt a migránsok és a jó körülmények között élő emberek közötti helyzet úgy van beállítva, mintha a gazdagok rosszak lennének, a szegények pedig a jók. (Titanic áthallás) Miközben tudjuk, hogy ez a valóságban nem így működik.

Propaganda

Tudjuk, hogy a bevándorlás egy nagyon súlyos probléma és a helyzetükkel igazából nem lehet mit tenni. Hiába küldünk le nekik életmentő gépeket, ez nem javít az élethelyzetükön, sőt! Ettől csak még nagyobb mértékű lesz a nyomor, amit Blomkamp-nek tudnia kéne, amikor egy ilyen koncepcióba vágja a fejszéjét.

De az igazsághoz hozzátartozik, hogy egyáltalán nem egy rossz elképzelésre épült a sztori, mert ez tényleg megtörténhet. Tényleg megtörténhet, hogy az egész Föld egy nyomorteleppé vált és a leggazdagabbak kiköltöznek egy mesterséges bolygóra. És erről nagy részben bizony a pszichopata módjára működő világcégek tehetnek. Csakhogy ez nem kapott elég nagy hangsúlyt.

Ellenben nagy hangsúlyt kaptak a végtelenül kiszámítható helyzetek, amikor tudod, hogy "na most tuti fölbukkan a semmiből a megmentő főhős, hogy megmentse a szeretett nőjét az őt épp legyilkolni készülő rossz fiútól"

Meg hát nem kevésbé zavarba ejtő, hogy az egyszerű gyári melósnak mondott főhős hogyan tud ilyen profi módon verekedni és miért kap mindig 120%-os életerőre, amikor nagy a feszkó. Viszont amikor épp nem történik vele semmi, akkor meg bukdácsol és csetlik botlik, mint egy részeg állat.

Egy szó, mint száz:

Ez egy óvatos megtekintésre érdemes propaganda film!

akció | dráma | sci-fi

A Föld népessége két részre oszlott. A szegények a bolgyófelszínen élnek, legtöbbjük nyomorban, míg a kiváltságosok az Elysium luxus világában, egy mesterséges holdon, ami a... több»

0