2018.06.10 21:49 Recensor Olvasottság: <100x
3

A Juan Antonio Bayona által rendezett Jurassic World 2 az egyik legizgalmasabb és legpörgősebb akció-kalandfilm volt, amit az elmúlt években moziban láttam. Bár tény, hogy egy nagyon szimpla script alapján készült - egy alig három mondatos fülszöveggel leírható tartalommal - mégis nagyon mozgalmas, látványos és inger-gazdag lett a végeredmény. Az egyik oldalon a négy fős "jók csapata" áll - az előző részből már jól ismert Bryce Dallas Howard és Chris Pratt párossal - míg a másikon természetesen a gonoszak. Míg az egyik csapat megmenteni akarja a fenyegetett helyzetben lévő dinókat, addig a másik csak hasznot akar húzni belőlük. Ennyi körülbelül a lényeg, spoiler-mentesen.

Nézzük a pozitívumokat: nagyon gyors a tempó, csak kapkodni tudjuk a fejünket a sok akciójelenet közepette, mert folyamatosan kapjuk a végig izgulható jeleneteket. Három fenyegetés elől menekülnek a jók: a vulkáni láva, a dinók és a rosszak. Zseniális szerintem, mert változatosságot generál. Nem süppedünk az ősgyíkok jelentette állandóságba, hiszen ott a másik két halálos veszedelem is. Pozitívum még, hogy szerintem jól megválasztottak a főszereplők: a nagyon dögös (bár kicsit plus size alkatú, nem túl régen lefogyott) Bryce Dallas Howard és a férfias Chris Pratt romantizált, szikrázó kapcsolata üde színfolt a filmben és oldja kicsit a folytonos akciók generálta izgalmakat.

Jó az is, hogy a négyes csapatban van egy ügyetlenkedő fiú (a számítógépes srác), mert azonosulhatunk félelmeivel és végül a vagány, bátor állatorvos-csaj szerepeltetése is telitalálat, hiszen szimpatikus karakter. De nézzük a negatívumokat is: túlságosan lecsupaszították a sztorit (a sok akció meg látvány kedvéért), amivel a szofisztikáltabb igényű nézők egy részét valószínűleg elveszítették. Az is nagy kár, hogy a korábbi részekben annyira jól szereplő Jeff Goldblum szinte semmi komolyabb feladatot nem kapott, karakterét csak szereplős-narrátorként alkalmazták. Ő mondta ki, amit a néző szájába akartak rágni: "ne piszkáljuk felelőtlenül a természetet". Összességében a Jurassic World 2 (Bukott birodalom) egy élvezetes, lendületes, végtelenül izgalmas, nagyszerű - látványos jelenetekkel teli kalandfilm, mely egy filmes hullámvasútra emlékeztet leginkább. Ha felülünk rá, még pislogni is elfelejtünk. Jó utazást mindenkinek, aki megnézi! Szerintem megéri. (Értékelés: 8 pont a 10 -ből.)

akció | kaland | katasztrófafilm | sci-fi

A filmtörténet egyik legnépszerűbb és legsikeresebb sorozatának új részében visszatérnek a csodák, a kalandok, az izgalmak, a kedvenc szereplők, a már ismert dinoszauruszok –... több»

3