2019.02.04 18:53 Márton Olvasottság: <100x
0

Nem jobb, de szórakoztató folytatás tisztelhetünk benn!

Szinte napra pontosan egy évre a Sikoly (1996) elképesztő sikerének, máris a mozikba küldték a folytatását, amiben szinte minden készítő újra csatasorba állt, akárcsak az első részben életben maradt karakterek, ezzel is megtartva a történet folytonosságát! Nekem nagy kedvencem volt az első Sikoly film, hisz igaz minimalista történettel rendelkezett, mégis maximálisan tudta szórakoztatni a nézőjét, főleg a rendkívül feszes és izgalmas történetvezetésével és a meglepő csavarral a befejezésénél!

Wes Craven rendező nem is akart túl sokban változtatni a folytatásában, tulajdonképpen ami jól működött az első részben, azt egytől-egyig át is emelte a folytatásba! A film forgatókönyvírójának Kevin Williamson-nak sem volt annyira nehéz dolga a folytatás történetével, hisz némileg eléggé hajaz az elődjére, de azért mégiscsak jó pár dologban felfedezhető az eltérés benne (bár ezen eltérések többsége, azért nem olyan nagy különbségűek)! Sok ismerősöm akik szintén szeretik a horrorfilmeket, nekik jóval kevésbé tetszett a Sikoly 2. mégpedig azért, mert hiányolták belőle, azt a fajta újszerűséget, ami az elődjében teljes mértékben megtalálható volt! Eme indokot el lehet fogadni, de számomra nem ezért vált a folytatása kicsit gyengébbre, sokkal inkább apróságok miatt! Az első rész azon kívül hogy alaposan felrázta az évek óta pihenő állásban lévő tinihorror műfajt, egyfajta tiszteletadás is volt a 80-as évek klasszikusai felé és ebben az újításban elég sok kreativitást is vittek bele, akárcsak az erőszak megjelenésével és a vér használatával! Sajnos a folytatásában jóval kevesebb puskaport pakoltak ezekből az apróságokból! Mondjuk az kimondottan tetszett a filmben, hogy ahogy elmesélik az első részben, mi kell ahhoz, hogy túlélj egy horrorfilmet, addig itt ezt a "poént" is elsütik, csak abban a formában hogy mi kell egy jó horrorfilm folytatásához! A szabályokat már régen lefektette a horror zsáner és a Sikoly 2 is alaposan követi ezeket (apró eltérésekkel)!

Nem jobb, de szórakoztató folytatás tisztelhetünk benn!

Tulajdonképpen akik szerették az első részt, azoknak a Sikoly 2 sem fog csalódást okozni, bár azért itt kicsit tetten érhető az, hogy a készítők talán egy fokkal bonyolultabb történetet szántak a filmnek mint az első résznél! Viszont szintén egy pörgős és izgalmas kis horrorfilmet kapunk!

74 Sikoly 2.  (1997)

horror | misztikus | szatíra

A szörnyű gyilkosságok óta két év telt el. A túlélők, Sidney Prescott (Neve Campbell) és Randy Meeks (Jamie Kennedy) lassan túltették magukat az eseményeken, minden visszatért... több»

0