2019.06.08 22:16 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: <100x
1

Egy jól sikerült Remake, ami megmutatta Bőrpofa valódi énjét!

Emlékszem, mikor először volt részem megtekinteni ezt az alkotás és igaz, hogy csak gyerekszemmel láttam, de egyből a kedvenceim közé ugrott a slasher karaktereket tekintve. Arról nem beszélve, hogy a 2018-as Halloween című horrorfilm után, ami a 78-as John Carpenter által rendezett Halloween – A rémület éjszakája folytatása, véleményem szerint a 2003-as Bőrpofa, Myers részek után a legjobban sikerült slasher filmek közé tartozik, ha a 2000 utáni folytatásokat vagy remake alkotásokat nézzük. Ugyanis se a Péntek 13 (bár ez még elfogadhatóra sikeredett), se a Rémálom az Elm utcában remake nem sikerült és finoman fogalmaztam. A részek karaktereit és maszkírozást tekintve a legfélelmetesebb, leghátborzongatóbb maszkot készítették el, melytől anno rémálmaim voltak, bár gyerekként nyilván másként hatott a film, de még most is egy erős alkotásnak vélem.

Természetesen hajaz a 74-es alkotásra, de merőben más a cselekménye, az adott karakterek személyisége és azért jó, hogy nem vettek át mindent a 74-es kultfilmből, hanem vittek bele jó pár újítást, ami hellyel-közzel jól sikerült. Bőrpofa mellett emelném ki Hoyt Sheriff karakterét, akit R. Lee Ermey színész alakított, szerintem nagyon jól, hiszen egy igazán erős, rideg karakter volt a filmben, aki sokszor jobban hatott rám azzal a sajátos személyiségével, mint maga a Láncfűrészes. Kissé háttérbe is szorította sokszor a címszereplő Láncfűrészest, de ez így is volt jó. Persze Thomas Hewitt (Leatherface) karakterét sem kellett félteni, hiszen ő nem olyan jellemet kapott, mint elődei; ő nem félelmében támadt az áldozataira, ahogyan őt anno leírták, sokkal inkább volt egy „őrült mészáros”, ami ebből a szempontból jobban tetszett nekem. Történet szempontjából egy kicsit klisés volt, de pár apróságot azért vittek bele és egy nagyon jó hangulatot teremtettek az adott helyszíneken, ami méltó a horror slasher műfajához. Arról nem beszélve, hogy az eredeti mű után nem igazán sikerült a folytatásoknak erőt vinniük bele, de Marcus Nispel rendezőnek sikerült egy igazán nívós karaktert és egy méltó darabot készítenie, ezáltal újra komolyan lehetett venni Bőrpofát. Gyomorforgató, hangulatos és egyben elég látványos alkotást sikerült készíteni és Jessica Biel, valamint R. Lee Ermey elképesztő volt.

horror

Texas egy Isten háta mögötti vidékén öt fiatal felvesz egy stoppoló lányt, aki a furgonban végez magával. A fiatalokat megrázza a haláleset, úgy döntenek, hogy a helyiektől... több»

1