2020.10.07 20:25 Hámori Balázs Olvasottság: 400x
2

Vin Diesel ismét trikóban feszít

Vin Diesel nem a minőség biztosítéka, legalábbis az X+1-edik Halálos iramban óta biztosan nem, amit sok minden nem követett a színész életében, érthető okokból. Ennél a filmnél pont miatta vagyok kicsit gondban, mert nem jó, de nem is rossz, ez egyszerűen csak egy Vin Diesel film; hasonlóan Jason Stathamhez nincs benne nagy megfejtés, komoly történet vagy bármi, ami kiemelné az átlagból/derék iparos munka színvonalból.

A filmnek egyébként van néhány pozitívuma is, például Guy Pearce, aki nagyon jól hozta az „őrült” tudóst. Tényleg elhittem, hogy minden szavát komolyan is gondolja, bár ez a karakter se volt több sablonos rossznál, de azért ő kihozta belőle, amit lehetett. A többi színész igazából nem volt rossz, hozták a kötelezőt, bár az ő karaktereik is sablonosak voltak. A történet, ahogy korábban is mondtam, nem nagy szám, a csavar is kiszámítható volt, elvégre ez egy Vin Diesel film.

Vin Diesel ismét trikóban feszít

Röviden egyébként annyi, hogy Vin Diesel lesz a Van Damme-féle tökéletes katona 2020-hoz megfelelően modernebb kiadásban, nano gépekkel tele, amik nem csak Popeye-t csinálnak belőle (bár alapból majd szétszakad rajta a trikó), de ezek nélkül gyakorlatilag halott lenne. Viszont ezek a nano gépek, amik az életét jelentik, egyben a problémája fő forrásai is, mivel ezek által egy báb lesz belőle, akit bármire rá lehet venni egy kis trükkel. De persze ez az állapot nem fog örökké tartani, a végén majd átmegy terminátorba, amin aztán tényleg nem fog semmi (pedig elvileg kéne, de mindegy).

Ami még egész jó volt a filmben, az a látvány néhol, na nem mindig, de néha azért azt tudtam mondani, hogy ez tetszett (pl. a belassított gyilkolások egész jól néztek ki, csak kicsit túltolták). Természetesen itt se fog elmaradni a jól megszokott happy end, ami nem negatívum, csak rohadtul kiszámítható volt ez is. Hogy miért néztem meg, mikor már bőven volt róla kritika, vélemény, hogy így sz@r, úgy f*s? Volt egy szabad vasárnap estém, és pont a kritikák miatt gondoltam, hogy megnézem, hogy tényleg annyira sz@r-e, ahogy mondják. Mivel utólag pótoltam, ezért sikerült az HBO GO-n megnézni, szóval a tárcámnak nem fájt, csupán elment az életemből 109 perc, amivel ezek szerint jöttem az ördögnek.

Ezt a filmet csak és kizárólag Vin Diesel fanoknak tudom nyugodt szívvel ajánlani, ők ugyanis biztosan nem fognak csalódni, azonban ha te, ti nem vagytok fanok, nem hiszem hogy élvezni fogjátok. Az egyszerű nézőnek rögtön kiütköznek a hülyeségek. Jobban jártok, ha inkább elmentek egyet sörözni és dumálni.

60 Bloodshot  (2020)

akció | dráma | sci-fi

Ray Garrison (Vin Diesel) a rosszfiúk táborát erősítette, egy napon azonban őt is utolérte a sorsa. A halála után kap egy újabb esélyt: egy új technológiának köszönhetően a... több»

2