2021.07.16 09:37 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: <100x
1

Jól sikerült, király, tele izgalmakkal és egy csodálatos látványvilággal

Kíváncsian vártam, mégis mit tudtak kihozni egy újabb Kong adaptációból, de én személy szerint roppant kellemeset csalódtam. Már az is reménykeltő volt, hogy olyan neveket olvashattunk a stáblistában, mint Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, John Goodman vagy éppen Brie Larson.

Ugyebár az első King Kong filmet, amit 1933-ban csináltak, a mi generációnk már nem azzal a szemmel nézi, mint ahogy az "nagyot szólt akkoriban". Utána is voltak próbálkozások, '63-ban vagy éppen 2005-ben. De térjünk vissza a Jordan Vogt-Roberts által megrendezett Kongra!

Jól sikerült, király, tele izgalmakkal és egy csodálatos látványvilággal

Először kitérnék arra, amit sokan elrontanak, és csak belecsapnak a közepébe. Itt végre egy jó felvezetést, bemutatást kaptunk az egész filmet illetően, és a játékidő múlásával magyarázatokat is a történésekre. Maga a látványvilág, a helyszín egy zseniális atmoszférával vette körbe az egészet, és egy jó hangulatot adott ezzel az egész filmnek.

Egészen jól felépített, látványban gazdag akció-kalandfilm lett belőle, és természetesen roppant kiélezett, helyenként izgalmakkal teli alkotás volt. Sokszor meglepő húzások voltak, amire személy szerint nem számítottam, ezzel pedig végig felkeltette az érdeklődésem. A színészek remekül hozták a rájuk szabott karakterüket, gondolok itt Jackson stílusára, arra a tipikus katonai mentalitásra, vagy éppen John C. Reilly hitehagyott, érdekfeszítő karakterére.

De ha már a karakterek jelleméről esett szó, akkor Kong mellett sem mennék el, akiről nem csak azt a jellemet akarták festeni, hogy pusztán egy nagyra nőtt gorilla. Ő is kapott egy személyiséget, és ezt jól mutatták be, jól is jöttek ki belőle a készítők, mert egy pluszt adott a filmnek, ezáltal jó pár csavar is került időközönként a 2 órás alkotásba.

akció | fantasy | kaland | katasztrófafilm | sci-fi

A Csendes-óceán egy távoli, feltérképezetlen szigetére különös expedíció érkezik. Vegyes csapat: kutatók, természettudósok, üzletemberek és katonák is vannak köztük, de... több»

1