2021.08.29 15:58 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 121x
1

Elemi ösztönökkel mondom, hogy rém gyenge mozi

Ira Levin regénye sem egy kiemelkedő darab, de az abból készült adaptáció még gyengébbre sikerült. A filmes forgatókönyvet a magyar származású Joe Eszterhas írta, és őszintén bevallva kifejezetten gyenge és unalmas lett.

A film zsubzsánere mire is utal? Valami olyasmire gondolok, mintha erotikus thriller lenne, de az erotika nem volt elég figyelemfelkeltő, a thriller része pedig álmosító és lassú. Azért Sharon Stone itt nem volt csúcsformában, semmilyen téren. (Bocsi a Stone fanoktól.) Plusz közte és William Baldwin között mintha rejtett feszültség lett volna az egész forgatás során. Phillip Noyce abból dolgozott, ami volt, és csodát nem tudott tenni. Sajnos én az egész film nézése alatt azt éreztem, hogy a színészek sem tudják igazán, mi is a film koncepciója. Mint ahogy, szerintem, mi, nézők sem igazán értjük. Nemhiába nem futott be igazán nagy karriert William Baldwin és Sharon Stone sem...

Elemi ösztönökkel mondom, hogy rém gyenge mozi

Egyszerűen semmit sem tudtak hozzátenni a filmhez, ami alapvetően lapos és sablonos. A kukkolós jeleneteken kívül a bágyadt szexjelenetek sem bírtak a félzombi állapotomból kirángatni. A Baldwin fiú csücsöri szája és Stone lihegése egy filmet nem tud elvinni pozitív irányba. Ami még különösen bosszantott, az Cserhalmi György szinkronhangja, ami abszolút nem illett Baldwinhoz. Nem elég, hogy a film maga rossz, még a szinkronstúdióban is mellényúlnak. Ráadásul Tom Berenger sem hasonlít még nagyon messziről sem egy regényíróra. Pedig az operatőr Zsigmond Vilmos volt, de itt most róla sem tudok dicshimnuszokat zengeni, egyszerűen élettelenek a képek, és amikor a Los Angelesi stúdióban forgattak, elég feltűnően nem stimmelt a helyszínekhez.

Nem is akarom tovább húzni senki idegeit sem, számomra egy csalódás volt. Egy olcsó erotikus (erotikus?) krimi vagy thriller, ami semmit sem adott, csak az időmet, a drága időmet rabolta el. Howard Shore zenei betétei legalább ülnek, és a UB 40 főcímdala sem rossz. Plusz azt is sajnálom, hogy olyan színészeket is megfűztek, mint például Martin Landau, akit kicsit sajnálok, mert nem hiányzott az életművéből ez a film. Egyébként az épület létezik, és New Yorkban van, a neve Morgan Court. Egyszer majd elnézek arrafelé. Remélem, a Sharon Stone nevű hölgy nem csatangol arra. Kicsit már megöregedett.

45 Sliver  (1993)

dráma | erotikus | thriller

A toronyházban mind több rejtélyes eset, sőt haláleset történik. Amikor új lakó, a gyönyörű Carly költözik a házba, azt tapasztalja, hogy egyre sokasodnak az aggasztó jelek.... több»

1