2021.11.17 08:51 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: 153x
5

Csak miért vártuk ennyire... Michael hazatért, a csőcselék megfogyatkozott...

Hol is lehetne elkezdeni egy nagy múlttal rendelkező művet, amely kapott a 40 év alatt hideget-meleget. A története egy régimódi hullámvasút köréhez hasonlítható, amely 2018 után óriási figyelmet kapott, és a vártnál jóval nagyobb füstöt hagyott maga után, ami a horror szerelmeseinek egy Myers-féle döfés is lehetett volna. Személy szerint nagyon vártam a folytatást, és nagyon kíváncsi voltam, milyen történettel rukkolnak elő a készítők. A megjelenése előtt olvasgattam különféle cikkeket, mégis mi várható ebben a részben. David Gordon Green és Jamie Lee Curtis interjúja alapján a város lakóinak a „felkelése” volt a történet pillére, amivel nem is lett volna baj. De egy majdnem kétórás macska-egér harcot láthattunk Haddonfield utcáin, semmi többet.

Alapvetően arról szólt a film, hogy a lakóknak elege lett, és Michael nyoma után eredtek, aki elméletben haza akart térni. Az emberek félelme átalakult dühvé, amivel még nem is lett volna baj, de ez így egy nagy csalódás volt számomra. Az előzetes alapján igencsak jó beharangozása volt a filmnek, de ha belegondolunk, minden puskaporukat ellőtték a készítők az előzetese után.

Csak miért vártuk ennyire... Michael hazatért, a csőcselék megfogyatkozott...

Nagyszerűen indult az egész, azt leszögezném, hiszen visszamentek a múltba, amit a mai technológiának köszönhetően érdekessé tettek. Valamint a tűzoltós jelenetsorok egészen káprázatosak voltak, és ezzel fel is csigázták a nézőket, ahogyan „visszajön a gonosz a halálból” és vérszomjasabb, mint valaha, de utána folyamatos lejtmenetbe torkollott a város és Michael harca. A látványra és a brutális kivégzésekre nem lehetett panasz, Michael „tette” a dolgát, és ezt remek nézőpontokból mutatta be a stáb. Amikor énszerintem kicsúszott a kezükből az irányítás, az a kórházban kezdődött. Értelmetlen bő fél óra volt, semmitmondó és jelentéktelen. Akkor szerepelt tán Jamie Lee Curtis a legtöbbet, de értelmetlen volt a kórházas jelenetek felvétele és a csürhe bemutatása. A végén már azt gondolhattuk, amit sejtettünk… Michael Myers halhatatlan, ennyi golyót az sem bír ki, aki nem érzi a félelmet, szóval nyugodtan sorolhatjuk Freddy vagy Jason kategóriájába, mint kiderült.

Két dolgot tudnék kiemelni a végén. Egyik az Laurie Strode és Hawkins rendőr közti párbeszéd volt, és ezalatt láthattuk Myers „bukását”, amikor is hihettük, hogy legyőzte őt a város pár bátrabb harcosa. Ekkor mutatkozott meg Myers legnagyobb ereje: a félelem, a mumus átka. Egyszerűen legyőzhetetlen, bár érthetetlen, hogy miért nem vágták le a fejét, véleményem szerint. A végén még jött egy aprócska jump scare jelenet. Ugyanis Laurie lányát alakító Judy Greer felment Michael régi szobájába és ekkor lettünk egy főszereplővel kevesebben. Mondhatni, váratlan és érdekes fordulatot vett, de a maszkos gyilkos pusztán hazatért. Összeségében egy csalódáskeltő folytatása lett a nagy Halloween-feltámadásnak. Voltak benne igazán kecsegtető vagy akár reménykeltő jelenetek, szó se róla, brutális mészárlást rendezett a sokak által kedvelt maszkos Terminátora, de nem tudta megmenteni a történet egyszerűségét és a kórházas jelensorok érthetetlen mozzanatait.

horror | thriller

A 2018-ban David Gordon Green rendezésében készült Halloween hatalmas anyagi sikernek bizonyult, a produkció több mint 250 millió dolláros bevételt hozott a mozipénztáraknál... több»

5