2022.03.16 09:43 BaloghBogi42 Olvasottság: 176x
2

Vegyél el érzelmek nélkül, és tarts meg szerelemmel

A Vegyél el első ránézésre, majd a címe és a szereplőlista megtekintése után is csak egy tipikus amerikai kasszasiker-filmnek tűnhet, ami nem rendelkezik annál nagyobb funkcióval, minthogy az emberek megnézzék egyszer, elszórakozzanak rajta körülbelül két órán keresztül, majd örökké eltemessék emlékeik kavalkádjában.

Azonban az első benyomás, ezúttal mindenki legnagyobb szerencséjére, hamisnak és csalókának bizonyult. Habár sokat nyom a latba a tény, hogy olyan nagy nevekkel dobálózhat a film, mint Owen Wilson és Jennifer Lopez, plusz nyilvánvaló, hogy sem a pénzzel, sem a látványvilággal és nagyzolással nem lesz probléma a filmben. De a film mégiscsak tartogatott a felszínességén túl meglepetéseket. Egy olyan - mindenkit érintő - kényes kérdéskört pedzeget, ami bár hétköznapi témának bizonyul, az emberek ritkán mernek komolyabban belefolyni elemzésébe.

Vegyél el érzelmek nélkül, és tarts meg szerelemmel

Választ keresnek benne az olyan kérdésekre, minthogy ’Vajon veled van-e baj, ha rengeteg próbálkozás után sem sikerült megtalálnod az örök szerelmet?’. ’Egyáltalán létezik a holtodiglan-holtomiglan anélkül, hogy tettetned kelljen?’ Illetve ’Miért van az, hogy hiába vannak opcióink, mindig a rossz srác mellett kötünk ki?’

Kat Valdez egy gyönyörű és tehetséges nő, de azt hiszi, az egyetlen mód arra, hogy elismerjék, a tökéletesség színlelése és az amerikai álomélet megtalálása és (valljuk be, ami a nehezebb) megtartása. Különös körülmények között találkozik a kissé szkeptikus Charlie-val, aki lassan, de biztosan ráébreszti őt, hogy egy boldog élet sosem attól függött, hogy hány embernek tudod megmutatni, mennyire sikeres és elégedett vagy, hanem hogy a hétköznapok őrült kavalkádjában mennyire tudod saját magad átélni az eléd táruló pillanatokat a személyekkel, akiket te (talán a sorsod befolyásának segítségével) választottál magad mellé.

Mindenkinek ajánlom ezt a szűk két órát, akik meg szeretnének bizonyosodni arról, hogy elképzelhető, hogy egész életükben úton voltak valaki felé, aki szintúgy közeledett feléjük.

71 Vegyél el  (2022)

romantikus | vígjáték | zenés

SkyShowtime (2023.02.14.)

A két zenei szupersztár, Kat Valdez (Jennifer Lopez) és Bastian (Maluma) azt tervezik, hogy összeházasodnak gigantikus rajongótáboruk előtt. Ám amikor Kat mindössze néhány... több»

2