2022.04.14 21:14 zsena Olvasottság: 1052x
3

Pillangó-szerelem: Ahol láttalak, ott fogok belédszeretni újra

Mivel imádom Koreát, a nyelvüket is, így nem kérdés nálam soha, hogy koreai sorozatokat is eredeti hanggal nézem. Itt se volt ez másképp, emiatt is szeretem a Netflixet, mert a mesterséges intelligenciával ellátott ajánlójuknak köszönhetően tele van a fiókom koreai sorozatokkal, amik csak arra várnak, hogy bekerüljenek a repertoáromba. :)

A Netflix 2021-es sorozatának olyan mondanivalója van számomra, amit meg szeretnek osztani másokkal is, ehhez muszáj egy hosszabb bevezetőt írnom, hogy érzékeltessem az érzést, amit kaptam ettől a sorozattól. Spoileresen írok majd, de még így is bőven lesz értelme megismerni az összes szereplőt.

Pillangó-szerelem: Ahol láttalak, ott fogok belédszeretni újra

A Mindazonáltal (Nevertheless) egy olyan művészeti cukormáz, ami nem giccses, igazán önmagát adja. A szereplők egyszerre hétköznapiak, művésziek, aranyosak és furcsák. A történet Yu Na-bi (neve jelentése pillangó) élete, barátai körül forog, és ebbe a körforgásba kerül bele Park jae-eon (Song Kang), akit megszeret a lány a csalódásai után.

De mi is a szerelem, ha nem az, hogy értelmet adunk újra és újra egy ismeretlen és elvont dolognak, felruházunk embereket olyan tulajdonságokkal, amiket mi meglátunk bennük, és ettől lesz igazán csodálatos, avagy velejéig romlott az egész. Ha sárba tiporják, elillan, és örülni kezdünk a szabadságnak.

Na-bi (So-hee Han) óhatatlanul szerelmes típus, aki mindig rossz emberekbe szeret bele. Az első epizód elején megismerjük Na-bi pasiját, akit most csak X-nek fogok hívni, aki tanít egy szobrászművészeti akadémian. Na-bi és társai is egy ilyen művészeti iskolába járnak, de ez amolyan előkészítő az egyetem előtt. Ebből kifolyólag az egész sztorit körülszövi valamilyen megfoghatatlan egyediség. Beleláthatunk egy ilyen érdekes szakma bizonytalanságaiba, küzdéseibe, ahol az ihlet igazán fontos aspektusa a munkának.

X kikezd a tanítványaival, és elhiteti mindenkivel, hogy csak ők vannak, közbe a gyűrű az ujján, egy irányításmániás szociopata, aki Na-biról alkot meg egy szobrot Na-bi: A szerető legboldogabb pillanatai címmel, ahol a lány majdnem, hogy kutyapózban, előre dőlt testtel, meztelenül van ábrázolva. És mindezek mellett elhívja a kiállításra, ahol hangosan a néven is szólítja a lányt, aki szégyenében sírva menekül ki a lépcsőházba. Ez egy fontos pillanat az egész sorozatot tekintve, de majd erre még visszatérek, hogy miért.

Na-bi itt már felkapja a fejét a red flagekre, de sajnos már későn, ugyanis kiderül, hogy mellette más lányokat is hülyít a tanár bácsi. Miután kiadja az útját X-nek, rájön, hogy a szabad akarat milyen jó. Végül is nem rossz egyedül se lenni, és végre nem szabja meg senki, mit tegyen.

A szakítás estéjén beül egy bárba gondolkozni, és mialatt azon gondolkozik, mi legyen a következő lépés, belép hosszú fekete palástban a barna herceg (Park jae-eon), tornacipőben és egy pillangó tetkóval a nyakán. Igazából Park csak vakrandira készült, és azt hitte Na-bira, hogy a randipartnere, és amikor megkérdezi, nem ő-e So-ri, akkor Na-bi bemutatkozik, és látni lehet Park J fején a édes meglepettséget. (Erre is meg visszatérek, miért lényeges.)

Egy csodás beszélgetős estét töltenek együtt, dart játékkal játszanak, nevetgélnek, majd J felhívja a lányt magához pillangókat nézegetni (mivel pillangókat tart fogva a saját terráriumában). - Igazi pillangók a gyomrodban, ahogy csapdosnak a szárnyiakkal, hiszen tudod, milyen egy ilyen este.

A lány elmenekül a mosdóba, majd lelép szép csendben, miközben hallja, hogy J valami lánnyal telefonál.

A srácról szép lassan derül ki a sorozat előrehaladtával, hogy ugyanabban a suliban tanul, ahol Na-bi is, csak ő fémekkel szobrászkodik, aki szeret Na-bival lenni, de nem szeret elköteleződni senki felé, emiatt is van pillangó tetoválása, mert szabad szeret lenni. Rossz választás megint Na-bi számára, ő is tudja, de ahogy más lányok, ő ugyanúgy nem képes ellenállni J vonzerejének.

Haragudhatnánk J-re, mert szédíti a nőket, de igazából nem teszi ezt, végtelenül jól nevelt, tisztelettudó, az összes nőt a tenyerén hordja, figyel rájuk és mindenkinek elmondja, hogy nem akar kapcsolatot, mert az csak egy felesleges skatulya, egy börtön a számára.

Így azért eléggé más megvilágításba kerül a szabadságra vágyó férfi képe a számunkra. Viszont Na-bival egyre jobban megszeretik egymást barátként is, Na-bi már az első pillanattól szerelmes, a fiúról ezt nem tudjuk elhinni. Kezdetet veszi egy se veled, se nélküled kapcsolat (friend with benefits), ahol a szerelem olyan természetes, mint a levegő, úgy szárnyal, ahogy sohasem tudna, ha kezdettől fogva kapcsolatba lett volna zárva. Mellettük megismerkedünk másféle szerelmekkel is a baráti körükben, nagyon jól formált és kitalált karakterek bontakoznak ki előttünk.

Miután Na-bi rájön, hogy nem tud így élni, hiszen J-nek más is van, szakít J-vel úgy, hogy együtt se voltak, de valahol mégis. Mindazonáltal nem tudja elfelejteni. És itt értelmet is nyer, minden epizód címében miért szerepel a Mindazonáltal felirat. Mindegyik Mindazonáltal J-hez szól.

Na-bi próbálja elkerülni J-t, összetalálkozik egy gyerekkori ismerősével, akivel elkezd kialakulni kettőjük között egy igazi kapcsolat lehetősége.

Park rádöbben, ha most nem cselekszik, elveszítheti a lányt örökre. Úgy alakítja ki, hogy bekerüljön Na-bi segítői közé, akik segítenek a felsőbb éveseknek elkészíteni a vizsgamunkájukra a műveiket, amit az év végi kiállításon mutatnak meg. Elkészül a munka, J szerelmes, el akarja mondani, érzékelteti, de a lány viselkedése miatt nem tudja. Na-bi reményvesztett. J elhívja a kiállítóhelyre a lányt egy kávéra, Na-bi elmondja, hogy utálja ezt a helyet, rossz emlékei kötődnek hozzá. J mosolyog, az édes meglepettség újra az arcán van, ami akkor is volt, amikor megismerkedtek. J elmondja, hogy neki szép élménye van arról a helyről. Egy nagyon szép lányt látott itt, akibe egyből beleszeretett. Unalmas kiállításon vett részt, épp el akart menni, amikor meglátott egy lányt meredten nézni egy szobrot, majd egy nevet hallott. Majd egy napon újra összefutottak, és ha hinne a végzetben, akkor ezt annak hívná.

Na-bi összezavarodik, összevesznek, kiadja az útját végleg. J elutazik, nem áll a lány útjába. A kiállítás előestéjén jön rá a lány arra, hogy az a lány, akiről J beszélt, valójában ő volt. Emészti a bűntudat. Eljön a kiállítás napja, ahol felvonulnak a remekművek. J feltűnik, Na-bi kirohan, otthagyva a leendő pasiját is, J-t nem találja sehol, majd elmondja a majdnem barátjának, hogy szereti J-t. A fiú szíve összetörik, de tudja, hogy el kell engednie Na-bit.

Vége a kiállításnak, majd a közös vacsorának, J sehol. Na-bi sétálni indul. Visszatér a kiállítóhelyre, ami már teljesen üres. Amikor belépett, meglátta a szobra előtt Park J-t, aki kisírt szemekkel meredt a szoborra. Ezután már mindenki tudhatja a végét a sztorinak.

Ez a cselekményleírás hézagosan körülfogja a történetét a nincs végzet, Mindazonáltal, nincs szerelem, Mindazonáltal érzésnek.

Számomra egy igazi mondanivalója van az egész történetnek:

"Ott akarlak szeretni, ahol és amikor megismertelek, akkor, amikor nincs jó időpont és helyszín se a szerelemre, mert nem vesztegetjük el akkor a drága időnket tévutakra."

Ha tudjuk, kit akarunk, miért nem mondjuk ki egyszerűen? Ezek a játszmák minek kellenek?

Amióta megnéztem ezt a sorozatot, még jobban tudom, hogy az őszinteség és a játszmák nélküli érzelmek vihetnek csak afelé az illető felé, akivel igazán boldogok lehetünk. Én ebben hiszek.

Csodás történetek, igazi koreai kultúra, nagyszerű színészek, meseszép koreai zenék fognak szórakoztatni, ha emellett döntenél.

dráma | romantikus

Ellenállhatatlan vonzerő és flörtölés egy osztálytárstól rávesz egy cinikus, kiábrándult egyént, hogy belemenjen egy barátságba extrákkal. több»

3