2022.06.25 10:47 BRANTON Olvasottság: 344x
1

Egy pörgős, betonkemény krimi

Patryk Vega rendezte ezt a filmet, mely a Netflxnél kötött ki. Annak idején, 2019 körül már hallottam eme filmről, de valahogy elfeledkeztem róla. A napokban ismételten a szemem elé került, rávettem magam, hogy megnézzem. Nagyon jól jártam, hiszen egy végig feszült, másfél órás krimiről van szó, amely nem fél bevállalós lenni.
Pozitív példa ez az alkotás arra, hogy a lengyelek is tudnak jó filmeket készíteni. A színészek jól játszanak, néhány embertől eltekintve. A sztori engem meglepett. Nem feltétlen a tipikus sablonokból építkezik, amolyan Hetedik típusú érzése támadhat a nézőnek, és ez abszolút pozitívum. Nem szégyen a nagyoktól lopni, főleg, ha ilyen minőségben teszik.
Történetünk szerint, minden nap 18 órakor történik egy gyilkosság. A gyilkos érdekes, bizarr módon gyilkolászik, emellett minden egyes áldozatán nyomot hagy. A nyomok alapján Helena Rus rendőrnő próbálja kideríteni, hogy ki állhat a bűncselekmények mögött. Mint fentebb írtam, a mozi nem fél bevállalós lenni. Nincs itt szó semmiféle biztonsági játékról, úgy törnek a csontok, repülnek húscafatok, hogy az még sokszor a nézőnek is fáj. A cselekmény pörgős, épp jókor és jó helyen lassul a történet éppen annyit, hogy ne váljon unalmassá. Macska-egér játék ez, amely izgalmas pillanatokat tartogat.
Remek sztorival van dolgunk, hiába kiszámítható minimálisan pár ponton, de ilyet a krimi-thriller kedvelők bármikor megnéznek, hiszen mindig jól esik. Apró hajszál választja el az 5 ponttól a filmet. Az az apró hajszál, az sajnos (vagy nem sajnos), de ott van, és elég zavaró is.

A problémám az, hogy a főhősnőn kívül, a másik fontosabb karakter nincs eléggé kidolgozva. Sőt, szinte semennyire. Ugyan film a végére kapunk a megoldással egy magyarázatot, hogy miért teszi ezt meg azt a karakter, de az nem egyenlő a karakter bemutatásával. Ennek ellenére tényleg egy pazar filmmel van dolgunk. Sokan azt mondják, hogy ez a lengyel Hetedik. Nos, ezzel csak történet fronton értek egyet, mint már fentebb is írtam, hogy egy kicsit megidézik a régi nagy klasszikust. Bátran ajánlom, nézzétek!

Egy pörgős, betonkemény krimi

akció | krimi | thriller

Minden nap délután hat órakor egy sorozatgyilkos újabb áldozatot szed. Helena Rus, egy rendőr nyomozó úgy véli, hogy a halálesetek hátterében egyetlen ember áll. A rém kiléte... több»

1