2022.07.08 17:40 BRANTON Olvasottság: <100x
0

A folytatások minden hibája

1997-ben meg is jött a folytatás, méghozzá szintén Wes Craven jóvoltából. A végeredmény meglehetősen felemás lett. Szexi hősnőnk Sidney, egy Windsor nevezetű egyetemen folytatja tanulmányait. Városunkban mozipremier következik, melynek címe Döfés. A Döfés c. film a woodsboroi gyilkosságokon alapul, melynek szerzője Gale (Courteney Cox). A mozipremieren gyilkosság történik. Vajon ki a gyilkos?

Ghostface barátunk visszatér. Az első filmben is volt humor, melyet apróbb helyzetkomikumok eredményeztek, de itt már konkrétan egy thriller-vígjátékról van szó. Ráadásul itt szerintem kioltja egymást, a két műfaj. Amikor egy feszült thriller jelenethez érkezünk, akkor benyögnek valami vicceset, amely túlzottan eloltja a feszültséget. Amikor pedig egy vicces szituáció történik, akkor jön a thriller műfaj minden eleme, de mi nem tudunk se nevetni, se félni. Így vagyok a teljes filmmel kapcsolatban is. Jó is, meg nem is. Működik is, meg nem is. Nem rossz mozi ez, hiszen a feszültségkeltés és humor egyébként helyenként működik, de legtöbbször sajnos nem.

A folytatások minden hibája

A rendezés viszont ismételten igényes, ilyen téren nem lehet ok panaszra. A színészeink ismét jók, különösen a Sidney-t alakító Neve Campbell. A vérmennyiség, az elsővel azonos szinten van, viszont kevésbé hatásos, hiszen ahogyan már fentebb is említettem, a humor megöli az egészet. A hirtelen túltolt humornak mi lehetett az oka? Craven talán elkapkodta, hiszen 1 évvel az első rész után, már kész volt eme folytatás. Véleményem szerint hagyni kellett volna még érni a gondolatokat, hogy hogyan is lehetett volna ezt másképp folytatni. Mint különálló filmet, úgy tudnám értékelni, hogy egy közepes alkotás. Viszont mint folytatás, abszolút gyengének érzem. Egyrészt nincs benne az első részt körülvevő frissesség, para és az a minimális humor, ami működik.

Ez ilyen két szék közül a földre esés esete, mely ugyan nem fájdalmas, de azért marad utána egy kis lila folt a fenekünkön. Nem rossz mozi, de nem is jó. Nézhető, viszont közel sem annyira maradandó, mint az előzmény. 2 csillagot kap a mozi, mert ugyan van ennél rosszabb rész, de sokkal jobbak is vannak.

74 Sikoly 2.  (1997)

horror | misztikus | szatíra

A szörnyű gyilkosságok óta két év telt el. A túlélők, Sidney Prescott (Neve Campbell) és Randy Meeks (Jamie Kennedy) lassan túltették magukat az eseményeken, minden visszatért... több»

0