2022.07.14 13:25 BRANTON Olvasottság: 162x
2

Guy Ritchie nap - Negyedik állomás

Guy Ritchie 2008-ban visszatért, A Ravasz,az Agy és két füstölgő puskacső, illetve a Blöff által kitaposott útra. Ugyan a Blöffhöz nem ér fel, de A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacsövet megközelíti.

A sztori szerint a bérgyilkosok tiszteletlenebbé váltak, nem tudják, mit illik és mit nem. Egy orosz banda tevékenykedik, de a biznisz kisiklik és a zsozsetta egy kis bőröndbe kerül, amely úgymond szabadlábon van. Itt az idő, hogy valaki lecsapjon a pénzre. One Two (Gerard Butler) úgy érzi, hogy ő megszerzi a pénzt. Vannak is támogatói, egy könyvelőnő (Thandiwe Newton) és egy korrupt politikus (Tom Wilkinson). One Two nem is sejti, hogy nem csak ő van egyedül harcban a pénzért. Jönnek az ellenségek dögivel, megkavarodnak a szálak, ahogyan az szokott lenni.

Guy Ritchie nap - Negyedik állomás

Guy Ritchie egy elképesztő stílusos rendező és író. Minden egyes filmjén, még a leggyengébben sikerültjén is érezni. Szokása remek színészeket is verbuválni, itt sincs ez másképp. A Spílerrel, ilyen se veled, se nélküled kapcsolatom van. Szeretem, nézném többször is, de viszont előttem van a Blöff zsenialitása, emiatt tudom, hogy ez kismiska ahhoz képest, éppen ezért nem nézném meg többször. Vannak itt is jól eltalált karakterek, jó a sztori is, de mégis kicsit olyan érzésem van, hogy ezt láttuk már sokkal jobban. A Revolver volt az ami Ritchie gengszteres-vonalából, egészen mással próbálkozott mint elődjei, vagy éppen a Spíler. Szóval igen, ez mondhatni egy átlagos Guy Ritchie film, ami tényleg nem rossz, csak olyan átlagoska. Gerard Butler is egészen jó a szerepében, feltűnik még az akkoriban kevésbé ismert Tom Hardy is ,a mindig zseniális Mark Strong is jelen van, de nem ájultam el a végeredménytől. A csavarok nem funkcionálnak olyan jól, mint kellene. A karakterek sem azok a zseniális őrültek.

Hiányzik a fűszer, ami miatt zseniálissá válik a mű. Helyenként unalmas, erőltetett, de azért felsejlik ritkán Ritchie zsenialitása. Többször nem fogom megnézni, anno egyszer elég volt. Nem rossz kis mozi, hiszen direktorunk rossz filmet nem igazán tud készíteni. Ez a menet most csak ennyi, többet nem is tudnék írni. 3 csillag, nézhető mozi. Következzék a következő állomás!

81 Spíler  (2008)

akció | krimi | thriller

Guy Ritchie ismét összehozza az londoni alvilág nagyhatalmú urait és kisstílű gengsztereit. De a mesés vagyont ígérő bőrönd utáni hajsza káoszba fullad, ahol már-már... több»

2