2023.07.31 21:37 Tonyka Olvasottság: <100x
1

Disney mércével ez már egész komolynak számít

A cím nem véletlen, véleményem szerint a Disney sorozatainak többsége 12 éveseknek ajánlott szinten mozog. Ebbe beleértendő az SW-vonal is, ahol az Andor az egyetlen kivétel. A többségét végig sem tudtam nézni, még a közkedvelt Mandalórit sem. Egyszerűen borzalmasan gyerekesnek tartom.

A Sólyom és a Tél Katonáját tudtam valamennyire komolyan venni. No de beszéljünk jelen darabról. Nem lihegték túl, minisorozat, hamar elugrik egy-egy rész. Vegyes érzéseim voltak, egyszer-egyszer meg tudott ragadni, tagadhatatlan.

Disney mércével ez már egész komolynak számít

A történet gerincét adó beszivárgás magasabb vezetői körökbe egyáltalán nem rossz. Az már más lapra tartozik, hogy az alakváltó Skrullok fizimiskáját sosem tudtam komolyan venni. Ez a zöld tünde kinézet nekem sosem adta igazán. Szerencsére jó beszivárgóként többnyire ember alakban találkozunk velük. Fury szerepe már szinte összeforrt Samuel L. Jacksonnal, így erőlködés nélkül hozza a karaktert. Ezúttal megismerjük egy érzőbb oldalát is. Ez a szál mondhatni tartogat minimális meglepetést. Magam viszont sokkal jobban meghúztam volna ezt a szálat. Valami katartikusabb felismerés formájában. Kicsit erőltetett a negatív oldal motivációja, és bosszúhadjárata egy ígéret miatt. Talos és a lánya közti dinamika nem rossz, igaz, elég bukfences ez a beépülősdi. Gyakorlatilag az első résztől tudhatták volna a bázis és a fogva tartott vezetők helyét, azonnal felfedhették volna, de hát várni kellett az utolsó részig, a nagy leszámolásig. A minden bosszúállótól begyűjtőt minta és az utolsó rész erre építése, nos, nem jött be. Annyit szolgált az egész, hogy látványosabb legyen a végső leszámolás. Túl sok volt, túl komolytalan, és gagyin is volt technikailag elkészítve. Csalódtam az utolsó részben, amit több részen keresztül építgettek, azt elintézték kb. 10 percben. Gondoltam is magamban, ezért volt a sok hűhó? Tényleg öt rész vezettet ehhez az összesen félórás részhez? Nos így vált végképp súlytalanná ez a sorozat. Akit viszont imádtam, az Olivia Colman. Zseniálisan keltette életre a rábízott karaktert. Igazi jutalom volt a felbukkanása minden alkalommal. Sztem lejátszott mindenkit, számomra elvitte a show-t. Felnőtt fejjel végre egy nézhető darab, ettől függetlenül sajnos nem durrant nagyot. Azért vérzett pár sebből...

akció | dráma | kaland | sci-fi | thriller

A sorozatban újra találkozhatunk Nick Furyval és a skrull Talosszal, amint szembenéznek egy titkos megszállással. A skrullok egy különleges és ambíciózus tervet eszelnek ki,... több»

1