2023.09.01 20:17 Juki-onna Olvasottság: 244x
0

Egy gyilkos elméjéhez milyen út vezet?

Mennyire sérülhetünk meg mi, ha meg akarjuk tudni, milyen félelmetes és szörnyű titkokat őriz a gyilkos a fejében? A film, ami a bőrünk alá is bekúszik. A kedvenc angol filmajánló oldalamat bogarászva találtam rá erre a thrillerre. El sem kellett olvasnom a film tartalmát, mert a szereplők között megláttam azt a színészt, aki a frászt hozza rám, Sean Harrist. Nagyon jó színésznek tartom, mert olyan érzéseket vált ki belőlem, amire kevés színész képes, pusztán a színészi játékával.

Van benne valami ördögi. (Gondoljunk csak bele: Prometheus, Távozz tőlem, Sátán! stb.) Azok a fekete szemek, az a szúrós tekintet, a kiszámíthatatlan mozdulatai: az egyik percben nyugodt, a másikban egy őrjöngő vadállat. Ebben a filmben is pazar alakítást láthatunk tőle. Volt, hogy kínosan éreztem magam, volt, hogy megfagyott az ereimben a vér a film nézése közben.

Egy gyilkos elméjéhez milyen út vezet?

Sean Harrisnek ebben van tehetsége. A film „megtörtént esemény alapján készült”, vagy csak nagyon hasonlít egy valamikor megtörtént gyilkosságra. Egy kicsit nyomoztam az „eredeti” történet után, és nem véletlen, hogy azt írom, „lehet, hogy csak hasonlít”. Természetesen megváltoztatták a szereplők neveit. A történet szépen lassan bontakozik ki előttünk, mert azt hisszük, hogy egy szimpla drogfutárról szóló filmet fogunk látni. Ha türelmesen várunk, olyan történetbe csöppenünk, ami annyira feszült, hogy a legvadabb álmainkban sem jutna eszünkbe. Ahogy haladunk a történetben, egyre mélyebbre kerülünk, és egyre veszélyesebb helyzetekbe. A film nyomozós része kitalált történet, de zseniális. Meg kell még említeni a másik főszereplőt, Joel Edgertont. Örülök, hogy két ilyen szereplőt választottak ehhez a filmhez. Itt nem a férfias vonzerőn van a hangsúly. Thomas M. Wright író-rendező remek és egyben szomorú történetet tálal elénk. A vágó munkája is remek, mert a végeredmény nagyon frusztrálttá teszi az embert. A film tartalmát nem szeretném részletezni, így tenném még izgalmasabbá a filmet. Mindenkinek ajánlom! Jó szórakozást!

dráma | krimi | thriller

Két férfi története, akik egy repülőn találkoznak, és beszélgetésbe elegyednek, amely barátsággá alakul. Henry Teague számára, akit az egy életen át tartó fizikai munka és... több»

0