2023.10.13 17:51 Kenez Olvasottság: <100x
0

A film a kiteljesedő szerelemről

A filmet tekintve a 18. századi Angliát egészen korhűen mutatja be: az öltözködés, a képi világ és az akkori szokások, kötelességek mind egyaránt ehhez járulnak hozzá.

Miss Elizabeth (Keira Knightley) a Bennet család második legidősebb lánygyermeke, aki egy bálon ismerkedik meg az igencsak gazdag Mr. Darcyval (Matthew Macfadyen). A történet véleményem szerint arra épül, hogy a Miss Elizabeth-et körülvevő emberek mind szerelemre találnak. Itt jön az a kérdés, hogy mindenki valós szerelmet talált, vagy inkább csak olyan érdekházasságot kötnek a Miss Elizabeth-et körülvevő emberek. Mr. Darcy szerintem nem olyan nyílt karaktert alkot, inkább bújtatva jelennek meg az érzelmek benne, amik teljesen igaziak.

A film a kiteljesedő szerelemről

A film címe elsősorban Miss Elizabeth-ről szól, aki túl büszke, hogy csak úgy beleszeressen valakibe, és érzéseket tápláljon egy olyan ember iránt, aki szívességeket tesz neki bújtatva. Illetve nem jól ítélik meg egymást, ami az érzelmeket és a szerelmet illeti. A film melléktémákra oszlik a házasságokon belül, de egyértelmű, hogy mire akar kilyukadni. A fontosabb pillanatokban megáll a film, időd hagy mind a nézőnek, mind maguknak a szereplőknek, hogy átgondolhassák az érzéseiket.

A film képi világa egészen elképesztő és az, hogy hogyan lehet átadni a szerelmet a képernyőkön át, az eltitkolt, de belül lángokat szító szerelmet.

A film a legvégén teljesen kiteljesedik, és a pár átadja végül magát egymásnak. Az igaz szerelem kitart a film egészében, de csak a végén érkezik meg az a bizonyos lebilincselő jelenet, amikor valójában Miss Elizabeth és Mr. Darcy kölcsönösen egymásba szeret.

A film inkább drámai jellegű, de a szerelmi szál hihetetlen erősen megjelenik benne. Hűen mutatja be a kiteljesedő, igaz és gyönyörű romantikus szerelmet.

dráma | romantikus

SkyShowtime (2023.02.14.)

A film a 18. századi Angliában játszódik. A Bennet család, vagyis Mr. Bennet (Donald Sutherland), felesége és öt lánya Hartfordshire-ben élik polgári kis életüket. Anyagi... több»

0