2024.04.09 16:40 Juki-onna Olvasottság: 225x
2

Nekem bejött, de nem vagyunk egyformák, és ez benne a jó!

Két véleményt olvastam a sorozatról, az egyik negatív, a másik pozitív vélemény. Én akkor ajánlanám a film megtekintését, amikor egy kicsit szeretnénk kiszakadni a poros, szmogos városból, a nyüzsgő, telefonálgató tömegből. Itt, igaz, csak filmen, de megtaláljuk a lelki békét, és együtt lélegzünk a gyönyörű tájjal. Lélegzetelállító helyeket járhatunk be képzeletben, amely olyan nyugalmat áraszt magából, hogy szeretnénk ott lenni.

Persze gondolom, a mai világban már ott is felpörgött az élet, de a filmben csodálatos! (Érdekes, hogy mindenki meg van őrülve a bulizásért, a netes játékokért, a folyamatos hangoskodásért, de ez mind elmúlik egyszer, és a legfontosabb lesz a nyugalom. Na, akkor kell majd megvívni a legkeményebb háborút, mert a szomszéd éppen nem így gondolja! Ha békét akarsz, előbb háborúba kell menned!) A Csendes-óceán közepén találjuk magunkat, Hawaii-szigeteken. Nincs mobil, nincs net, csak a természet, az óceán, az úszás, a sport, a rosszfiúk üldözése és a szép fiatal lányok, akik Thomas Sullivan Magnumot (Tom Selleck) mindig bajba sodorják. Valahogy kikapcsolja az embert a sorozat.

Nekem bejött, de nem vagyunk egyformák, és ez benne a jó!

Persze sokan mondhatják, hogy agypusztító, de nincs benne annyi erőszak, mint a mai filmekben. És ez jó! Néha megcsömörlik az ember a sok negatív érzéstől és képtől, amit a mai filmek adnak, és néha szeretné elengedni ezeket a képeket. Mostanában annyira elegem lett az unalmas, semmitmondó horrorfilmekből, hogy kellett egy kis kikapcsolódás, egy kis kiruccanás. Lehet, hogy pár nap múlva újra nyeregbe szállok, de addig is egy csodálatos helyen keresem én is a rosszfiúkat. Érdekesek a történetek, nem folyik a vér, néha van egy kis pofozkodás, de ennyi, és mégis szerethető a sorozat. Olvastam, hogy sok nő odáig volt Magnumért, azért nézték a sorozatot. Én nem! Nekem nem jön be mint pasi, igaz, magas, amit szeretek, de itt vége is. A sorozat semmit sem ért volna, ha nem kap szerepet benne egy modoros úr, aki a birtokért felel: Jonathan Quayle Higgins (John Hillerman). Ezen a birtokon húzza meg magát Magnum. A kettejük kapcsolata olyan, mint a kutya és a macska barátsága. Ki tud jobban kitolni a másikkal! Ez adja meg véleményem szerint a film sava-borsát. Ha Higgins nem kapott volna szerepet a filmben, akkor valóban nem sokat érne! Ő a központi kulcsfigura. Az a pár perc, amit kapott, meghatározó a sorozat szempontjából. Ő a kedvencem! A kis pocakjával, a rövidnadrágjával imádnivaló! Ha valaki nem látott volna egy részt sem, az egyik kedvencem: második évad 2 rész. Persze ez lehet, hogy másnak nem tetszik, de szerintem igazán aranyos! Azoknak ajánlom, akik nem akarják nap mint nap felmosni a tv előtti vértócsát. És az első részt se hagyjuk ki az első évadból, mert ott ismerhetjük meg igazán Thomas és Higgins kapcsolatát. Lehet, hogy régi, de szerethető! Sorozatra fel!

79 Magnum  (1980)

akció | dráma | kaland | krimi | misztikus

Thomas Magnum, a laza magánnyomozó Hawai szigetén próbálja meg teljesíteni megbízásait, miközben veszélyes és izgalmas kalandokba keveredik. Szerencsére TC, Rick és Higgins... több»

2