2024.04.17 18:57 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: <100x
5

Hogy kerül Micimackó neve a film címébe?

Ha valaki csak azért nézi meg, mert szeretne kínzós jelenetek látni, azoknak biztosan tetszik majd, persze ennél számtalan jobb film pörög a neten, szerintem! Csak kíváncsiságból néztem meg, mert nem értem a mai napig, hogy egy ilyen szép és szívhez szóló meséből, amit 1926-ban adtak ki az Egyesült Királyságban A. A. Milne szerző tollából, hogy a viharba kerekedett ki egy vérengzős, szaladgálásokkal és sikolyokkal teli, vontatott film, ahol mindig várunk valami újat, amit még nem láttunk egy filmben sem, de sajnos hoppon maradunk. A forgatókönyvírók többsége már nem tud mihez nyúlni, csak a valaha szép mesékhez? Kiégtek? Nincs már új ötletük? Lehetett volna más a film címe! Mondjuk: Melák Maszkos Gyilkosok. Igaz az nem egészen jó, mert itt, ha jól értettem a vérengző vadállatok félig emberek és félig állatok? Kívülről fújom a mesét és biztosíthatok mindenkit afelől, hogy egy nyúlfarknyi rész sincs a mesekönyvben, amit vászonra vitt a film forgatókönyvírója és egyben rendezője: Rhys Frake-Waterfield. A második részt is Waterfield írta és rendezte, csak itt már Micimackónak motorfűrésze is van! Tehát a megszokott sztori.

A színészi alakítások Micimackó szemmel nézve, katasztrófa, a rendezés és a forgatókönyv kész gyötrelem! Mindenki jobban járt volna, ha inkább valami hasznos dologgal foglalták volna el magukat a film megálmodói! Egy jelenet sem ugrott be a regényből, ami miatt be kellett vonni Micimackót és Malackát. Az, hogy a meséből a szereplők neveit használták a filmhez, attól még nem lesz igazi Micimackó! (A Szüleim, mikor lefekvéshez készülődtünk mindig a Micimackóból olvastak fel nekem. Szerettem! Én most is azt ajánlom, hogy olvassunk fel a gyermekeinknek ebből a meséből is !) De ez a filmnek nevezett valami, aminek már van második része is, a gálám fordul ki tőle! Semmi köze a Mackóhoz, csak két tébolyult ürge, akik agyatlanul gyilkolnak egy erdő mélyén. Annyira szánalmas a történet, hogy a második részt meg se nézem! Ha valóban Micimackóról szól a sztori, hol van Zsebi Baba, Füles, Tigris, Bagoly a Nyuszi? Az én kedvencem a Tigris volt.

Hogy kerül Micimackó neve a film címébe?

Mindig jókedvű volt. Itt csak egy disznómaszkot és egy medve maszkot látunk két jó húsban lévő színészen. Ez a mai elvárás egy filmtől? Semmi érzelem, semmi szépség csak a gyilok? Nincs a filmnek szerkezete nincs mondanivalója és nem értem, hogy az első női áldozatról hogyan került le a póló és a melltartó, mert mielőtt meglátogatta volna a kövér maszkos medve akkor még rajta volt! Nagyon rossz irányba haladunk, ha ez a film lesz a mérce! Az eredeti mesét Alan Alexander Milne írta a kisfia mackójáról. Egy idő után minden szereplő viselkedését egy bizonyos drog használatához hasonlították. Remélem nem így volt. Persze voltak régen ópium barlangok, de szeretném hinni, hogy nem ott pattant ki az író fejéből az alaptörténet. A mai napig szerintem egy szép mese. Én nem ajánlom jó szívvel ezt a filmnek nevezett borzalmat, de mindenki döntse el maga!

horror

Egyszer volt, hol nem volt, Micimackó egy békeszerető plüssmackó volt, aki a többi állattal együtt élt az idilli Százholdas pagonyban, és persze a légynek sem tudott... több»

5