15 anti-Valentin-napi film cinikusoknak és szingliknek

Szingli vagy, cinikus, esetleg azok közé tartozol, akik messziről elkerülik Valentin-napon a szív formájú csokoládé bonbonokat, héliumos lufikat és vörös rózsákat, mutatunk 15 filmet a párkapcsolatokról, ami garantáltan a kedvedre lesz. 

Nem mindenki tartja a Valentin-napot, sőt, egyesek ki nem állhatják, és mézes-mázosnak tartják a szerelmesek napját, nekik pedig valószínűleg hiába is ajánlanánk A szerelmünk lapjait. Akik úgy vélik, a párkapcsolat nem az élet Szent Grálja, új listánkban olyan filmek közül válogathatnak, melyekből kiderül, bizony a szerelmi viszonyok és kapcsolatok közel sem mindig a hollywoodi romantikus forgatókönyvírók sablonjait követik.

Ha cinikusan, ferde szemmel nézel február 14-re, nem hoz lázba, és erőltetettnek tartod a vakrandizást, és magányosan tervezed tölteni az estét, fogj egy nagy zacskó popcornt, édességet vagy egy pohárral a kedvenc italodból, dőlj hátra és válaszd ki az alábbi 15 anti-Valentin-napi film (dráma, vígjáték, horror) közül a leginkább kedvedre valót.    

#15

69 Véres Valentin 3D  (2009)

(14) (6)

horror | misztikus | thriller

Néhány évvel ezelőtt a sulibálon a kissé különc Jeremyt alaposan megalázza a menő Page, és barátnői. Mára az egykori tinikből bombáző nők váltak, és rég elfelejtették... több»

Ez a film minden várakozásodat teljesíti, ha Valentin-napi horrorra vágysz. Egy ámor maszkos gyilkos nem mérgezett bonbonokkal támad...
#14

64 Chucky menyasszonya  (1998)

(7) (7)

horror | vígjáték

A Chucky menyasszonya című horrorban a véreskezű baba, Chucky megtalálja másik felét és miközben kegyetlen módon finomítja gyilkolási módszereit, kiteljesedik a szerelem... több»

Nem egy szokványos szerelmi történet. Adott egy gyilkos báb és a menyasszonya, meg némi vér körítésnek. Naná, hogy itt a helye a listán!
#13

76 Végzetes vonzerő  (1987)

(9) (11)

dráma | erotikus | thriller

Dan Gallagher, a sikeres ügyvéd könnyed kalandba bonyolódik a vonzó Alex-el, amíg felesége távol van. Azonban belátja tévedését és lezárja a viszonyt. Igen ám, de Alex... több»

Egy férfi házasságon kívüli viszonyba kereverdik egy nővel, és bár rádöbben, hogy ennek a kapcsolatnak nincs jővje, a nő másképp látja, és szó szerint mindent elkövet, hogy megkaparintsa magának álmai 'hercegét'.
#12

78 A rózsák háborúja  (1989)

(7) (2)

romantikus | szatíra | vígjáték

HBO Max

Egy romantikusan induló szerelmi kapcsolat az oltár előtt folytatódik, 18 évi házasság után pedig eljut a válóperes ügyvéd irodájába. Ám ez még nem a végállomás. A pár... több»

A rózsák háborúja gyönyörű romantikus történetnek indul, de aztán jön a fordulat, és szó szerint háború lesz a dologból. Igazi cinikusoknak való romantikus film.
#11

81 Tűnj el!  (2017)

(61) (23)

horror | misztikus | szatíra | thriller

SkyShowtime

Most, hogy Chris (Daniel Kaluuya, Sicario – A bérgyilkos) és a barátnője, Rose (Allison Williams, Csajok) elértek a kapcsolatukban ahhoz a ponthoz, hogy megismerjék egymás... több»

Egy férfit elviszi a barátnője bemutatni a családjának, de ez a romantikus gesztus végül élet-halál harcba trokollik. A család tagjai ugyanis egyáltalán nem azok, akiknek elsőre látszanak.
#10

64 Egy remek valaki  (2019)

(1)

romantikus | vígjáték

Netflix

Jenny és barátja akkor szakítanak, mikor a lánynak New Yorkból San Franciscóba kell költöznie egy új állás miatt. Jennynek egy estéje maradt a Nagy Almában, és az utolsó... több»

Kicsit lelóg a listáról a film, de a szingliknek, akiknek a könyökükön jön ki a Valentin-nap, remek választás lesz a szakítással kezdődő történet a barátságról.
#9

84 Házassági történet  (2019)

(21) (8)

dráma | romantikus | vígjáték

Lebilincselő és megrázó történet egy házasság felbomlásáról és a család összetartó erejéről. több»

A Scarlett Johansson és Adam Driver főszereplésével forgatott film egy szívbemarkoló történet egy házasság romokba dőléséről. Ha van olyan 'romantikus' film, amit nem akarsz összebújva nézni a pároddal, ez az.
#8

85 Kramer kontra Kramer  (1979)

(16) (16)

dráma

Ted Kramer (Dustin Hoffman) igyekszik jó apa lenni, de a legtöbb időt a munkája veszi el, fontos számára a karrier. Egy napon felesége, Joanna (Meryl Streep) közli vele, hogy... több»

Egy válás bejelentésével keződik a történt, és sok romantikára nem is kell számítani tőle, ellenben kibontakozik egy különösen megható történet, ami miatt egyébként is kihagyhatatlan a film.
#7

83 Thelma és Louise  (1991)

(6) (15)

dráma | kaland | krimi | road movie

Louise (Susan Sarandon) egy kis vendéglőben dolgozik pincérnőként, magánélete problémás, ugyanis barátja, Jimmy (Michael Madsen ), a zenész mindig úton van. Thelma (Geena Davis)... több»

Két nő rendhagyó története, akik csak egy kis kalandra vágynak, azonban egy erőszakos esemény, és az azt követő gyilkosság után menekülőre kell fogniuk.
#6

79 Közelebb  (2004)

(27) (16)

dráma | romantikus

Netflix

A jó házasság alapja az őszinteség. De mi van, ha képtelenek vagyunk őszinték lenni, ha az apró titkokat, a féltett gondolatokat csak idegenekkel oszthatjuk meg? A szerelem, a... több»

Egy szerelmi történet megcsalással, árulással, őszintétlenséggel és ámítással, tökéletesen alkalmas arra, hogy kirántson a cukormázas bonbonok, rózsák és szívecskés mackók hangulatából, ha épp erre vágynál.
#5

73 A homár  (2015)

(33) (8)

dráma | romantikus | sci-fi | thriller | vígjáték

HBO Max (2024.05.17.)

Egy szerelmi történet a disztópikus, közeli jövőben, ahol az egyedülálló embereket letartóztatják, és egy hátborzongató szállodába zárják, ahol 45 napjuk van arra, hogy... több»

Lehet, hogy egyedül töltöd a Valentin-napot, de ez a film megmutatja, hogy ennél rosszabbul is járhatnál egy disztópikus jövőben, ahol a szingliket letartóztatják, vagy rosszabb eseben állattá változtatják.
#4

88 Holtodiglan  (2014)

(252) (20)

dráma | misztikus | thriller

HBO Max | TV-ben (Paramount Channel, csütörtök 01:33)

Nick (Ben Affleck) és Amy (Rosamund Pike) látszólag boldog házasságban élnek, gazdagok és sikeresek. Épp az ötödik házassági évfordulójukra készülnek, amikor Amynek nyoma... több»

Anti-romantikus thriller egy férfiről, akinek a felesége megrendezi a saját halálát, hogy így keverje bajba a férjét. Remek mozi, ennyire sötét bosszúfilm a párkapcsolatok sötét oldaláról nem sok készült.
#3

88 Frances Ha  (2012)

(3)

dráma | romantikus | vígjáték

A 27 éves Frances (Greta Gerwig - Rómának szeretettel, Csak szexre kellesz, Arthur, a legjobb parti) gyakornok egy tánctársulatnál. A New York-i fiatalok problémákkal teli... több»

Nem a legcinikusabb film a listán, de cserébe tényleg remek alkotás egy nőről, aki meglehetősen sajátos módon indul a boldogság keresésére.
#2

81 Elvált nők klubja  (1996)

(6) (5)

szatíra | vígjáték

TV-ben (Filmcafé, csütörtök 01:33)

Az Elvált nők klubjában három barátnőt, főiskolai csoporttársuk halála ismét összehozza. A tragédia kapcsán újragondolják életüket és elhatározzák, hogy revansot vesznek... több»

Már a címe is árulkodó, és a történet sem ígér túl sok romantikázást, három főhősünk ugyanis elhatározza, hogy bosszút állnak a férjeiken.
#1

65 The Love Witch  (2016)

(1)

horror | romantikus | thriller | vígjáték

A modern idők boszorkánya varázslatait arra használja, hogy férfiakat csavarjon az ujjai köré , ám mágiájának szörnyű ára van, amit az áldozatoknak kell megfizetniük. A film... több»

Egy boszorkány, aki a varázserejével csábít el férfiakat, ennek azonban ára van, és ami még rosszabb, ezt az árat bizony az áldozatoknak kell megfizetniük.