12 rossz film, amelyért bocsánatot kért a rendezőjük

Hollywoodi filmet csinálni mondhatni egy álom beteljesülése egy rendezőnek, de mégiscsak munka, és mint ilyen, rengeteg buktatóval járhat. Amikor több hónapnyi, adott esetben akár évnyi munka után úgy kerül a közönség elé a végeredmény, hogy maguk az alkotók is tisztában vannak azzal, hogy ezúttal valamit nagyon elhibáztak, arra kényszerülnek, hogy a nyilvánosság előtt kérjenek bocsánatot.

A napokban épp a Tom Cruise nevével fémjelzett A múmia rendezője, Alex Kurtzman beszélt arról, hogy millió dolgot megbánt a filmmel kapcsolatban, amit élete 'legnagyobb bukásának' tart, ugyanakkor nagyon is értékes tapasztalatként írt le. Csakhogy nem ő volt az egyedüli, aki utólag látta be, hogy valami nagyon félresiklott.

Listánkban ezúttal 12 olyan filmet gyűjtöttünk össze, melyek miatt elnézést kért a rendezőjük, az egyes filmek alatt pedig a bocsánatkérés szövegét is feltüntettük. Ti mely filmekkel egészítenétek ki a listát, melyek csalódást okoztak a számotokra, és melyekért kijárna egy bocsánatkérés? 

#12

63 A múmia  (2017)

(39) (30)

akció | fantasy | kaland | thriller

Netflix

Az ókori királynő, kinek életét igazságtalanul oltották ki, évezredek óta nyugszik kriptájába temetve; mélyen a sivatag kérlelhetetlen homoktengere alatt. Legalább is eddig... több»

"Hajlok arra a nézetre, hogy a sikereidből semmit sem tanulsz, a kudarcokból viszont mindent megtanulhatsz" - mondta Kurtzman. "Van vagy millió dolog, amit sajnálok, de ugyanakkor annyi ajándékot is kaptam tőle, ami kimondhatatlanul szép." "Nem váltam igazán rendezővé, amíg meg nem csináltam azt a filmet, és nem azért, mert jól rendezett volt - hanem mert nem volt az" - mondta Kurtzman. "Sok mindent nem értettem volna meg abból, amit most megértek arról, hogy mit jelent rendezőnek lenni, ha nem élem át ezt a tapasztalatot." "Nagyon hálás vagyok, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy elkövessem ezeket a hibákat, mert ez keményebb emberré tettek, és egyúttal letisztultabb filmkészítővé is" - magyarázta Alex Kurtzman.
#11

62 Hóember  (2017)

(55) (16)

dráma | krimi | misztikus | thriller

SkyShowtime

Amikor leesik az első hó, és Harry Hole, az elit nyomozóosztag vezető detektívje egy eltűnt áldozatról értesül, arra gyanakszik, hogy egy rejtélyes sorozatgyilkos lépett újra... több»

"Túl rövid volt a forgatás Norvégiában. Akkor még nem volt meg a teljes sztori, és a vágásnál vettük észre, hogy mennyi minden hiányzik. Olyan ez, mint ha egy nagy puzzle-t akarnál kirakni, de néhány darabka hiányzik, így nem látod a teljes képet" - Tomas Alfredson
#10

74 A titánok harca  (2010)

(19) (10)

akció | fantasy | kaland

Perszeusz (Sam Worthington) reménytelen küzedelembe kezd Hádésszal (Ralph Fiennes), és mivel nincs vesztenivalója, bárkit maga mellé vesz, aki harcolni tud az Alvilág ura ellen.... több»

"Jó srác vagyok, állom az ütéseket meg minden, de ez nem az én filmem. Nagyon kemény tapasztalat volt, szó szerint bedobtak a busz alá. Nem én választottam a 3D-t, megmondtam nekik, hogy nem működik, ne csináljátok. Szörnyű volt. Semmi nem működött, csak arra volt jó, hogy több pénzt húzzanak ki a közönség zsebéből" - Louis Leterrier
#9

68 Egyiptom istenei  (2016)

(68) (6)

akció | fantasy | kaland

Az Egyiptom istenei című akciófilmben Set, a sötétség könyörtelen istene elfoglalta Egyiptom trónját. A birodalomban ezáltal eluralkodott a káosz és a rettegés. Egy maréknyi... több»

"Egy film castingolása bonyolult, többváltozós folyamat, de az igaz, hogy a szereplőválogatás tekintetében körültekintőbben kellett volna eljárnunk. Őszintén elnézést kérek azoktól, akiket a döntéseink kellemetlenül érintettek. A saját magunk elé támaszott normáknak sem tudtunk megfelelni az érzékenység és a diverzitás tekintetében, amiért bocsánatot kérek" - Alex Proyas
#8

77 Shop-Show  (1995)

(10) (6)

romantikus | szatíra | vígjáték

A két jóbarát, Brodie (Jason Lee) és T. S. (Jeremy London) az ultramodern plázák réme. Minden idejüket a bevásárlóközpontban töltik, folyton ott lógnak, soha nem csinálnak... több»

"Bocsánatot szeretnék kérni a Shop-Show-ért, nem tudom, mit gondoltam..." - Kevin Smith
#7

akció | kaland

Disney+ | SkyShowtime

A hidegháború éveiben járunk. Indiana Jonest, a régészprofesszort egyre gyanúsabbnak tartják a hatóságok, az egyetemről pedig ki akarják tenni a szűrét. Jones megismeri a... több»

"Meg tudom érteni azokat az embereket, akiknek nem jött mbe MacGuffin, mert én sem kedveltem igazán. George és én sokat vitáztunk erről. De hűséges vagyok a legjobb barátomhoz. Ha ír egy sztorit, amiben hisz, de adott esetben én nem, le fogom forgatni úgy, ahogy George (Lucas) elképzelte" - Steven Spielberg
#6

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Az Amanda Waller vezette titkos kormányszervezet, az A.R.G.U.S létrehoz egy szupergonoszokból álló speciális különítményt, az Öngyilkos Osztagot. Az elítéltek életveszélyes... több»

"Azt kívánom, bárcsak lenne egy időgépem. A főgonosznak, Jokernek egy sokkal jobban megalapozott sztorit adnék. Át kell gondolom a jó és a rossz dolgokat, és tanulni belőlük. Tudom, hogy az Osztagnak vannak hibái, a francba is, az egész világ tudja. Semmi nem fáj jobban, mint amikor éveking vért, verejtéket hullatsz, és aztán olvasod az újságban, hogy darabokra szednek. A gyűlölethullám elég kemény dolog" - David Ayer
#5

akció | kaland | sci-fi

HBO Max | SkyShowtime | TV-ben (Moziverzum, csütörtök 01:33)

Béke honol a Földön, amióta Optimus fővezér katonáival győzelmet aratott az Álcák felett. Sam hamarosan egyetemre megy, az élet visszalendül a régi kerékvágásba. A nyugodt... több»

"Három hét alatt kellett összeraknunk a sztorit, és tudtunk, hogy ezután sztárjkba kezdenek a forgatókönyvírók. Minden szempontból elcseszett ügy volt. Nem volt fair sem az íróval, sem velem, de általában véve senkivel sem" - Michael Bay 
#4

82 Armageddon  (1998)

(42) (16)

akció | kaland | katasztrófafilm | sci-fi | thriller

Disney+

Egy óriási égitest száguld a Föld felé több tízezer kilométer per órás sebességgel. Úgy tűnik, hogy elkerülhetetlen az ütközés, és így a Föld megsemmisülése is. A... több»

"Bocsánatot kérek az Armageddonért. Az egész forgatásra 16 hetünk volt, durván túlvállaltuk magunkat. Ennél több járt volna a filmnek. Át akartam dolgozni, de a stúdió szó szerint kivette a filmet a kezünkből. Szörnyű volt. A vizuális effektekért felelős szakember idegösszeroppanást kapott, úgyhogy nekem kellett átvennem a feladatait. Felhívtam James Cameront, és megkérdeztem: 'Mi a teendő akkor, amikor az összes effektet magadnak kell megcsinálnod?' Mindenesetre a film jól teljesített" - Michael Bay. 
#3

77 Elysium - Zárt világ  (2013)

(49) (11)

akció | dráma | sci-fi

HBO Max | TV-ben (Film+, csütörtök 01:33)

A Föld népessége két részre oszlott. A szegények a bolgyófelszínen élnek, legtöbbjük nyomorban, míg a kiváltságosok az Elysium luxus világában, egy mesterséges holdon, ami a... több»

"Az zavar a legjobban, hogy úgy érzem, elszúrtam. A sztori nem volt az igazi. Hiszem, hogy a gyűrű ötlete, melyen a gazadok elszigetelve élik az életüket, önmagában egy nagyszerű ötlet. Szívem szerint újrakezdeném, hogy ezúttal jól csináljam" - Neill Blomkamp
#2

77 Pókember 3.  (2007)

(28) (39)

akció | kaland | sci-fi

Netflix | HBO Max

Pókembernek még sosem volt ilyen nehéz dolga. Két ellensége, Venom és Homokember összefog ellene, hogy együttes erővel szálljanak szembe a hőssel. Eközben Peter megismer egy... több»

"Csúnyán elszúrtam a harmadik Pókember-filmmel. Az emberek évekig utáltak miatta. Egyszerűen egy olyan film lett, ami nem tudott működni. Megpróbáltam, de nem igazán hittem az összes karakterben, és ezt a nézők is észrevették. Túl sok ellenség, túl sok szerelem..." - Sam Raimi
#1

39 Batman és Robin  (1997)

(20) (21)

akció | sci-fi

HBO Max

Gotham City soha nem látott veszéllyel néz szembe, amikor feltűnik a színen Mr. Jégcsap és Méregcsók. Azonban Batman, Robin és Batgirl félelmet nem ismerve szállnak szembe a... több»

"Tudom, hogy ez rajta lesz a sírkövemen. Elnézést kérek minden rajongótól, akinek csalódást okoztam, tisztában vagyok vele, hogy tartozom nekik ezzel a bocsánatkéréssel" - Joel Schumacher