Válogatás Sergio Leone és a korszak nagy film klasszikusaiból!

#19

akció | kaland | western

Hiába sikerült egyezségre jutni a fehérekkel, csavargók és rablóbandák fenyegetik a törékeny békét az indiánok földjén. Winnetou ezért elhatározza, hogy Santa Fébe utazik,... több»

A Karl May-filmek Karl May német író történetein alapuló művek. A filmek főszereplői, Old Shatterhand, Winnetou és Kara Ben Nemsi még napjainkban is népszerűek szerte a világon.
#18

kaland | western

Az apacsok törzsfőnöke, Winnetou az indiánok és a sápadt-arcúak közötti örök béke megteremtésén fáradozik. Ez idő alatt persze Old Shatterhand sem tétlenkedik, az olaj után... több»

A Karl May-filmek Karl May német író történetein alapuló művek. A filmek főszereplői, Old Shatterhand, Winnetou és Kara Ben Nemsi még napjainkban is népszerűek szerte a világon.
#17

77 Winnetou  (1963)

(4)

kaland | western

A Karl May világhírű regényéből készült Winnetou-trilógia első részében ismerkedik meg a két főhős, az apacsok főnökének fia, Winnetou és egy vasútépítő társaság... több»

A Karl May-filmek Karl May német író történetein alapuló művek. A filmek főszereplői, Old Shatterhand, Winnetou és Kara Ben Nemsi még napjainkban is népszerűek szerte a világon.
#16

87 Django elszabadul  (2012)

(154) (52)

dráma | western

Netflix | HBO Max

A déli államok területén, két évvel a polgárháború előtt a német származású profi fejvadász, egykori fogorvos dr. King Schultz (Christoph Waltz) felszabadítja Djangót... több»

A Django elszabadul Quentin Tarantino 2012-ben készült filmje. A Golden Globe-díjas forgatókönyv Tarantino alkotása, melynek központi témája az 1860 előtti kegyetlen rabszolgatartás az USA déli államaiban. A klasszikus Django film egy újabb feldolgozása.
#15

88 Aranyeső Yuccában  (1981)

(7) (6)

vígjáték | western

TV-ben (Film Mánia, csütörtök 01:33)

Buddy (Bud Spencer) egy papírból felállított indiánsereg törzsfőnökének álcázva magát megmenti a gazfickó Girolamót. Ám hamar megbánja jótettét, a túlságosan is... több»

Az Aranyeső Yuccában 1981-ben bemutatott egész estés olasz western-vígjáték, melynek főszereplője Bud Spencer.
#14

western

Hobsonville lakosai egy fegyverest bérelnek fel, hogy segítsen megszabadulni az őket sanyargató McIntock klántól. több»

Végül a befejező része a trilógiának.
#13

akció | háborús | western

A SABATA ezen részében Yul Brunner egy szerencsevadászt alakít, aki egy amerikai szélhámos, egy mexikói bandita és annak emberei oldalán próbálja meg elrabolni Miksa császár... több»

A nagy sikerű folytatás 1970-ből.
#12

western

A hadsereg pénzét elrabolják a bankból, de egy titokzatos idegen, Sabata (Lee Van Cleef) visszaszerzi. Hamarosan kiderül, hogy a város három köztiszteletben álló polgára állt a... több»

A híres Sabata trilógia első része 1969-ből.
#11

86 Django  (1966)

(3)

akció | western

Netflix

Django egykori katona, aki az amerikai polgárháborúban az Unió seregében harcolt, de Délről származik. Sáros, mocskos és kihalt vidéken vezet az útja, maga után egy koporsót... több»

A Django 1966-ban készült legendás spagettiwestern Sergio Corbucci rendezésében. A főhős szerepét az akkor még ismeretlen Franco Nero játszotta el.
#10

87 A hét mesterlövész  (1960)

(7) (21)

akció | kaland | western

Christ, a revolverhõst, egy mexikói település lakói fogadják fel, hogy védje meg õket egy rablóbandával szemben. A banditák aratás idején évrõl évre kirabolják a falut.... több»

1960-as klasszikus,rendező: John Sturges
#9

91 Volt egyszer egy Amerika  (1984)

(27) (20)

dráma | krimi

HBO Max

Noodles New York városának szegénynedegyében nőtt fel, de barátaival az évek során Amerika legrettegettebb gengsztereivé váltak. Négyük szoros barátsága azonban veszélybe... több»

A Volt egyszer egy Amerika egy 1984-ben bemutatott olasz–amerikai bűnügyi dráma, a rendező Sergio Leone „Amerika-trilógiá”-jának (Volt egyszer egy Vadnyugat, Egy marék dinamit, Volt egyszer egy Amerika) záródarabja. Főszereplője Robert De Niro és James Woods, valamint számos már híres, vagy később nagy hírnévre tevő amerikai színész. Sergio Leone ugyanakkor meghívott olyan olasz és spanyol színészeket is filmjébe, akik annak idején spagettiwesternjei szereplői voltak, így a Dollár-trilógiák testes gazembereket alakító Mario Brega is feltűnt az egyik gengszter szerepében.
#8

vígjáték | western

Joe szereti, ha történik valami, elvégre a vadnyugaton él. Jobb híján városról városra járva párbajmutatványokból kalapozza össze a pénzt, míg egy nap nagy fülest kap. A... több»

Az Egy zseni, két haver, egy balek 1975-ben bemutatott olasz-francia-NSZK western-vígjáték, melynek szereplője Terence Hill.
#7

88 Fennsíkok csavargója  (1973)

(4) (18)

dráma | misztikus | western

A vadnyugaton egy isten háta mögötti városka felbérel egy titokzatos idegent, hogy megvédje őket a haramiáktól, akik börtönből szabadultak. több»

A Fennsíkok csavargója 1973-ban bemutatott western. Rendező és főszereplő Clint Eastwood.
#6

86 Nevem: Senki  (1973)

(12) (6)

vígjáték | western

TV-ben (Film Mánia, csütörtök 01:33)

A legendás Henry Fonda ebben a klasszikus olasz spagetti westernben egy köztiszteletben álló, a visszavonulást fontolgató békebírót alakít, akit mindössze két dolog választ el... több»

A Nevem: Senki 1973-ban bemutatott olasz-francia-NSZK western-vígjáték, melynek főszereplői Terence Hill és Henry Fonda.
#5

dráma | háborús | western

Rongyos csavargó kéredzkedik föl egy postakocsira. Az elképedt utasok megvetéssel, gyűlölettel fogadják. Néhány perc múlva azonban Juan bosszút áll rajtuk, kirabolja őket.... több»

Egy 1971-es kevésbé ismert,ám annál nagyszerűbb Leone film.
#4

93 Volt egyszer egy vadnyugat  (1968)

(42) (30)

western

Frank, a gyilkos bandavezér feladata, hogy megtisztítsa a terepet a terjeszkedő vasúttársaság elől, hogy potya áron jussanak hozzá a sínek melletti területekhez. Jill, az egykori... több»

A Volt egyszer egy Vadnyugat 1968-ban készült színes, amerikai–olasz–spanyol western. Sergio Leone alkotása eleinte nem volt igazán sikeres, de az évek folyamán igazi klasszikus vált belőle. A spagettiwesternek közé sorolt Volt egyszer egy Vadnyugat egyszerre számít a műfaj megkoronázásának, de általában a legjobb westernfilmnek tartják elég sokan a világon, mivel számos embernek a vadnyugati film hallatára elsősorban Európában és – Észak-Amerikát nem számítva – a legtöbb kontinensen a Volt egyszer egy Vadnyugat jut eszébe. Mind a négy főszereplő (Henry Fonda, Charles Bronson, Jason Robards és Claudia Cardinale) addigi szerepeitől merőben eltérő figurákat játszott: különösen Fonda okozott meglepetést a kékszemű bandita, Frank megformálásával. Ennio Morricone kísérőzenéje a filmtől függetlenül is örökzöldnek számít. A Volt egyszer egy Vadnyugat az ún. „Amerika-trilógia” nyitódarabja ugyanattól a rendezőtől. Tematikai folytatásai az Egy marék dinamit (1971) és a Volt egyszer egy Amerika (1984) c. filmek.
#3

94 A Jó, a Rossz és a Csúf  (1966)

(64) (50)

western

A polgárháború idején a vadnyugaton játszódó történet főhősei ugyanazt szeretnék: pénzt. A Jó, aki fejvadászként keresi kenyerét, és a  körözött bűnöző, a Csúf... több»

A Jó, a Rossz és a Csúf egész estés olasz westernfilm, amelyet 1966-ban mutattak be a mozikban. A forgatókönyvet Luciano Vincenzoni, Sergio Leone, Agenore Incrocci és Furio Scarpelli írta, Sergio Leone rendezte, a zenéjét Ennio Morricone szerezte, a producer Alberto Grimaldi, főszereplői Clint Eastwood, Lee van Cleef és Eli Wallach.
#2

western

Indio (Gian Maria Volonté), a veszedelmes bűnöző megszökött a börtönből. Miután az eset Mortimer (Lee Van Cleef) ezredes tudomására jut, a szökevény nyomába ered, akinek szép... több»

A Pár dollárral többért egy 1965-ös olasz spagettiwestern, amelyet Sergio Leone rendezett, és a főszerepre ismét Clint Eastwoodot kérte fel. Ez Leone Dollár-trilógiájának második „meséje”, amelyet Amerikában két évvel a film befejezése után, 1967-ben mutattak be.
#1

89 Egy maréknyi dollárért  (1964)

(11) (11)

dráma | western

Az amerikai határ közelében fekvő mexikói városkába, San Miguelbe egy fegyveres marcona érkezik. Az idegen, a titokzatos Joe (Clint Eastwood) hamar barátságot köt a helyi ivó... több»

Az Egy maréknyi dollárért című filmet a spagettiwesternek atyja, Sergio Leone rendezte és az akkor még majdhogynem ismeretlen Clint Eastwood játszotta a főszerepet. Ez a film egy új műfajt hozott létre, amit azóta is spagettiwesternnek hívnak.