Miguel Arteta új vígjátéka Salma HayekRose Byrne és Tiffany Haddish főszereplésével csütörtökön végre a hazai mozikba is megérkezett. A film alaposan megosztotta a kritikusokat és a nézőket, míg az előbbiek meglehetősen hűvösen fogadták a vígjátékot, a mozizókat a visszajelzések alapján ,meggyőzték a látottak. Most pedig a magyarországi nézőkön a sor, hogy ítéletet mondjanak a  Mint egy főnök-ről.

A történet szerint két ambiciózus barátnő szinte a semmiből indít el és tesz sikeressé egy szépségipari céget. Amikor a jól menő vállalkozás komoly pénzügyi nehézségekkel szembesül, kihagyhatatlan ajánlatot kapnak, ami azonban alapjaiban ingatja meg személyes viszonyukat. Kiderül ugyanis, hogy egészen más elképzelésük van az üzlettel kapcsolatban, s bár eltérő nézeteik korábban tökéletesen megfértek egymás mellett, most véget vethetnek nemcsak szakmai együttműködésüknek, hanem a barátságuknak is.

A film rendezői székét Miguel Arteta foglalhatta el (A hivatal, Új csaj), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Salma Hayek, Rose Byrne, Tiffany Haddish, Billy Porter, Jennifer Coolidge, Karan Soni és Jimmy O. Yang. A forgatókönyvet Danielle Sanchez-Witzel, Sam Pitman és Adam Cole-Kelly szerezte.

Íme 6 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Salma Hayek és a Miguel Arteta rendező immáron második alkalommal dolgozott együtt. Első közös filmjük a 2017-es Beatriz, mint vendég volt.
  • Rose Byrne és Jessica St. Clair a 2011-es Koszorúslányok után ismét együtt állt a kamerák elé.
  • A Mint egy főnök forgatása 2018. októberében és novemberében zajlott.
  • A Mint egy főnök eredetileg 'Limited Partners' címmel került volna a mozikba, azonban a Paramount 2019. júliusában bejelentette, hogy átnevezték a produkciót.
  • A Mint egy főnök premierdátumát eredetileg 2019. június 28-ra tűzte ki a Paramount, de az amerikai bemutatót végül 2020. január 1-re halasztották.
  • A filmet nem fogadta kitörő lelkesedéssel a kritika. A Mint egy főnök 92 szemlézett cikket követően jelenleg 18 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. január).

Hazai premierdátum: 2020.03.05.