10 film, melyeket semmiképp ne evés közbe nézz

Bár a legtöbb film mellé nagyon jól illik némi nassolnivaló, de biztosan Ti is találkoztatok már olyan produkcióval, melytől a torkotokon ragadt a falat. És akkor ez még a jobbik eset, hiszen néhány igazán gyomorforgató film még ennél is erősebb hatást tud gyakorolni egyesekre. Listánkban most olyan (egyáltalán nem kizárólag horror- ) filmekből válogattunk, melyeket jobb éhgyomorra nézni (ha egyáltalán...), de ha ez nem is jön össze, egy dolgot tarts szem előtt, mielőtt leülsz valamelyik elé: a rád váró másfél, két órában nem fog megjönni az étvágyad. Szóval tégy magadnak egy szívességet, vagy meg se nézd őket, vagy eszedbe se jusson nassolnivalót készíteni a kanapéhoz!

#10

41 Srpski film  (2010)

(17) (7)

horror | misztikus | thriller

Milos, a visszavonult pornósztár békésen éli mindennapjait feleségével, Mariaval és 6 éves fiukkal, Petarral. A család anyagilag egyre nehezebb helyzetbe kerül, Milos pedig... több»

A film, ami egyetlen ilyen jellegű listáról sem hiányozhat. Ez a fajta kegyetlenkedés és gusztustalanság az a szint, amit más film sosem ütött még meg, és nagyon reméljük, hogy soha nem is fog. Gyakorlatilag képtelenség végignézni, de jóízűen falatozni? Ilyen gyomra senkinek nincs!
#9

45 Inside  (2016)

horror | thriller

Egy állapotos nőt elkezd zaklatni egy idegen, aki a meg nem született csecsemők megszállottja. több»

Adott egy állapotos, özvegy nő, akinek az otthonában megjelnik egy rejtélyes idegen, aki ellenállhatatlan vonzalmat érez a nő meg nem született csecsemője iránt. Gyomorforgató már a koncepció is, a megvalósításról nem is beszélve. 
#8

horror

Lindsay és Jenny, a két amerikai lány Európában utazgat. Németországban autóznak, amikor egy erdőben gondjuk támad a kocsijukkal. Gyalog indulnak útnak, hogy segítséget... több»

Hát igen, a végbelüknél összevarrni az embereket van annyira gyomorforgató, hogy meg se forduljon a fejünkben, hogy közben az evésre gondoljunk. Sőt, az étvágyunk is hosszú időre elmegy.
#7

dráma | háborús | horror | szatíra

Az utolsó Pasolini-film De Sade márki nyomán: négy fasiszta egy villában a legváltozatosabb szexuális kínzásoknak veti alá a foglyokat. "A Saloval mindazokhoz fordulok, akik... több»

Ahogy 4 fasiszta 120 napon át mentálisan és fizikailag is kínozza a nyolc fiatalkorút, az gyakorlatilag minden határt átlép. Nem meglepő, hogy annyi helyen betiltották a filmet. Tégy magadnak egy szívességet, vagy meg se nézd, vagy ne egyél előtte (és közben) semmit.
#6

57 Nekromantik  (1987)

(3)

horror

A Nekromantik című horror történetének főhőse Rob, akinek az a munkája, hogy a különböző baleseteknél eltakarítsa a hullákat. Ez az állás tökéletes is számára, hogy... több»

Egy ember, aki betegesen vonzódik az elhunytakhoz, és a hullaházban dolgozik... Innentől már a Ti fantáziátokra bízzuk, de tényleg jobb, ha bele sem gondoltok, mert igen, pont az van a filmben, amit ez alapján el tudtok képzelni. Az egyik legbetegebb produkció, ami felforgatja az ember gyomrát.
#5

56 Cannibal Holocaust  (1980)

(15) (20)

horror | kaland

1979-ben négy dokumentumfilmes eltűnt a Dél-Amerikai dzsungelben miközben filmet forgattak a kannibalizmusról? Hat hónappal késõbb a New York Egyetem és a Pan American Broadcasting... több»

A film, ami ugyan tíz napig futott az olasz mozikban, de a cenzorok nagyon gyorsan lecsaptak rá, nem is véletlenül. A rendezőnek ráadásul a bíróság előtt kellett bizonyítania, hogy senki nem sérült meg a forgatáson. Bár a színészek és statiszták ép bőrrel megúszták, több állatot is megöltek a forgatáson. Ennek tudatában vágjatok bele. 
#4

71 Nyers  (2016)

(12) (12)

dráma | horror

Miután egy vegetáriánus fiatal lány részt vesz egy iskolai húszabáló véres rituálén, az új íz iránti mohóság egyre inkább eluralkodik rajta... több»

A 'francia extrém' kategóriába sorolt film nem véletlenül kapta ezt a címkét. Már a címe is árulkodó, és bizony Los Angeles-i The Nuart Theater sem véletlenül osztogatott ingyenes zacskót a nézőknek, akik jegyet váltottak a filmre. Valószínűleg nem is aznap adták el a legtöbb tortillát és popcornt... 
#3

70 Meghallgatás  (1999)

(3) (1)

dráma | horror | misztikus

TV-ben (TLC, csütörtök 01:33)

A Meghallgatás című romantikus horror története Aoyama sorsát követi végig. Hét évvel felesége halálát követően a férfit egy nap feltörekvő színésznők meghallgatására... több»

Egy kimondottan erős és jó horrorról van szó, de a levágott fül, ujjak, nyelv (és ez csak a jéghegy csúcsa) brutálisan realista ábrázolása elég gyomorforgató látvány. Megtekintése szigorúan saját felelősségre, jó messze a hűtőtől!
#2

76 Élelmiszeripar Rt.  (2008)

(3) (2)

dokumentum

Drámaian megváltozott az amerikai élelmiszer-termelés az elmúlt harminc évben. Hol van az az idő, amikor az élelmiszerek a farmergazdaságokból kerültek a háziasszonyok... több»

Valószínűleg nem  vagy kíváncsi arra, milyen utat jár be az étel, ami az asztalodra kerül. Ha igen, akkor tégy vele egy próbát, de inkább előtte lakj jól, mert utána jü eséllyel nem fogsz tudni ugyanolyan szemmel nézni a tányérodra. 
#1

81 Életben maradtak  (1993)

(4) (5)

dráma | életrajzi | kaland | katasztrófafilm | thriller

1972-ben lezuhan az Andokban az uruguayi főiskolai rögbicsapatot szállító repülőgép. Néhányan túlélik a katasztrófát, és abban reménykednek, hogy hamarosan megtalálják... több»

Messze nem a legbrutálisabb film a listán, de a benne megjelenített kannibalizmus nem az a látvány, amit szívesen nézünk egy tál popcornnal vagy chipsszel a kezünkben.