3,2 milliárd forintos COVID-segélyt csalt ki Elijah Wood filmjére hivatkozva Allison Baver, most bíróság elé kell állnia

A korábbi olimpiai gyorskorcsolyázót azzal vádolják, hogy hamisan kapott 10 millió dolláros (3,2 milliárd forint) COVID-19 segész, hogy abból részben finanszírozza Elijah Wood filmjét.

Allison Baver egykori olimpiai gyorskorcsolyázó ellen kilencrendbeli csalás vádjával emelt vádat egy szövetségi esküdtszék. A vád szerint hazudott, hogy 10 millió dollárt kapjon a Paycheck Protection Programtól, amelyre állítólag részben az Elijah Wood-film Ted Bundy: Egy sorozatgyilkos vallomása című filmjének finanszírozásához volt szüksége.

Baver ellen Utah államban emeltek vádat. A Salt Lake Tribune szerint a hitelkérelmében azt állította, hogy 430 alkalmazottja van, és havi 4 millió dollárt fizet. A Fox 13 tudósítása ennek ellentmondon, úgy tudják, a vádiratban az áll, hogy nem voltak alkalmazottai és nem volt bérszámfejtése. A vádirat szerint az ABE (Allison Baver Entertainment) 150 000 dollárt utalt át a Wood 2021-es filmje mögött álló produkciós cégnek.

Baver 2022. január 18-án áll bíróság elé. A Utah állambeli amerikai ügyészség képviselője a Fox 13-nak elmondta, hogy a sportoló a nyolc banki csalás miatt akár 30, pénzmosás miatt pedig 10 év börtönbüntetésre számíthat. 

Az ügyet sem Baver sem Elijah Wood nem kommentálta.