49 éves korában elhunyt a Julie és Juliát inspiráló szerző, Julie Powell, a családja nyilvánosságra hozta a halál okátA kép forrása: rachaelrayshow

49 éves korában elhunyt Julie Powell, az gasztroblogger és író, akinek munkássága inspirálta a Julie és Julia - Két nő, egy recept című bestseller-könyvet és sikerfilmet.

Julie Powell 2002-ben megfogadta, hogy megfőzi Julia Child Mastering the Art of French Cooking című könyvének minden receptjét, és egy blogot készített a főzéssel kapcsolatos kalandjairól, mielőtt az ételblogolás népszerűvé vált volna.

A Salon.com-on vezetett blogjából könyv lett "Julie és Julia: 365 nap, 524 recept, 1 apró konyha" címmel, később pedig film is készült belőle, Amy Adams főszereplésével Julie, Meryl Streep pedig Julia Child szerepében. A film szintén Julia Child "My Life in France" című önéletrajzi könyvén alapult.

A New York Times beszélt a szerző férjével, Erickel, aki megerősítette, hogy a halál oka szívmegállás volt. A nő október 26-án hunyt el New York állam északi részén lévő otthonában.

Nyugodjék békében.

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából

dráma | életrajzi | romantikus

Julie Powell élete nem mondható épp a legsikeresebbnek. Céljait nem igazán sikerül megvalósítania, egyetlen szenvedélye a főzés, amiről blogot is vezet. Julia számára sem... több»