5 hírhedt film, amit sosem mutattak be a Batgirltől Tarantino első rendezéséig

Nemrég derült ki, hogy a Warner azelőtt kukába hajította a készülő Batgirl filmet, hogy az a mozikba kerülhetett volna. Annak fényében, hogy a film olyan sztárokat vonultatott volna fel, mint J.K. Simmons, Michael Keaton vagy Brendan Fraser, különösen szomorú a döntés. De korántsem példa nélküli. A filmipar immár évszázados történelme során számtalan alkalommal kaszáltak el készülő vagy épp félkész projekteket. Most ezek közül mutatunk ötöt, amelyek sosem látták meg a mozivásznat.

Batgirl

Szóval, mint azt a bevezetőben már írtam, a Batgirl sajnos nem fog a mozikba kerülni. De nem csak szomorú, hanem egyben meglepő is, hiszen manapság ha a mozikba nem is debütálhatna a film, valamely – leginkább a HBO Max – streaming csatornán simán elférne. Sokan azt gondolják, hogy a dominikai származású Leslie Grace főszereplőnek választása állhat a dolog hátterében, éppen ezért sokan gondolják azt is, hogy ez a törlés igencsak rossz fényt vet a stúdióra. A Warner vezetője, David Zaslav mindenesetre megvédte a döntésüket mondván, nem adnak ki olyan filmet a kezeik közül, amely árthat a DC-brandnek vagy amely nem üti meg az elvárt minőséget. Más kérdés, hogy ezért nem kellett volna feltétlenül törölni, elég lett volna eltolni a premiert és átdolgozni a filmet…

My Best Friend’s Birthday

Melyik Quentin Tarantino legelső saját írású és rendezésű filmje, amiben szerepelt is? Nem, nem a Kutyaszorítóban, de nem ám. Még 1987-ben készített egy amatőr filmet My Best Friend's Birthday címmel. Ez egy fekete-fehér komédia volt, amelynek ő volt a főszereplője is. Sosem jelent meg, hiszen egy amatőr film volt, amit még akkor csinálni, amikor egy videotékában dolgozott. Aki látta, aszerint kínosan rossz film, de már ez is magán hordozza a rendező egyedi stílusát.

100 Years

Egy film, amit Robert Rodriguez rendezett és John Malkovich volt benne a főszereplő, mégis a világon senki sem tudja, hogy miről is szólt? Igen, ez a 100 Years, egy sci-fi, amely sosem jelent meg – még! A film premierje (és ez nem elírás) ugyanis 2115. november 18-ra van kiírva. Addig egy szuperbiztonságos széfben őrzik, amelynek zárja automatikusan a fenti dátumon fog kinyílni. Az alkotást egyébként a Remy Martin Louis XIII konyak ihlette, amelyet állítólag száz évig érlelnek (egy 7 dl-es üveg bő egymillió forint belőle jelenleg). Csak aztán nehogy 2115-ben kiderüljön, hogy csak egy régi konyakreklám az egész…

Uncle Tom’s Fairytales

Richard Pryor egy legendás filmje, amelyet ő maga írt és rendezett, de sosem jelent meg, mivel a feleségével való veszekedés után széttépte az elkészült film kópiáját. De állítólag nem a negatívot, az ugyanis valahol még mindig ott porosodhat egy stúdió mélyén. Az évek során rövidebb részletek napvilágot láttak a filmből, amely egy csapat színesbőrűről szól, akik elrabolnak egy gazdag fehér férfit és a fehérek rasszista bűnei miatt teszik próbára. A komikus özvegye évek óta kutat a teljes film negatívja után, de máig nem akadt a nyomára.

The Day the Clown Cried

Jerry Lewis komikus filmje sosem jelent meg, bár így is akadtak néhányan, akik láthatták. A film egy bohócról szólt, akit koncentrációs táborba zártak. A komikus még azelőtt rájött, hogy egy borzalmas valamit alkotott, hogy azt kiadták volna, így meg is akadályozta a premiert. Később azt nyilatkozta, hogy soha senki nem fogja látni. Más kérdés, hogy végül egy kópiát a Kongresszusi Könyvtárnak adományozott azzal a feltétellel, hogy 2024-ig nem fogják bemutatni. Egy kritikus, aki korábban látta a filmet, azt mondta, hogy nagyon fontos mű, míg Harry Shearer, aki szintén láthatta, azt nyilatkozta, hogy borzalmas rossz.