6 ok, amiért kötelező lesz megnézni Tom Hardy új filmjét

Tom Hardy számtalan filmben megfordult már karrierje során. Bár több háborús drámában is szerepelt, illetve történelmi alakokat is szívesen megformál, igazából a legtöbben még mindig kifejezetten akciósztárként tekintenek rá. Pedig annál azért ő jóval többre hivatott. Viszont következő filmje, a Havoc kétségtelenül egy kőkemény akciófilm lesz, amire nagyon is érdemes lehet odafigyelni. Mindjárt hat okot is tudunk rá.

Az első maga a film rendezője, és készítője, Gareth Evans. Ha esetleg nem cseng ismerősen a neve, akkor eláruljuk, hogy neki köszönhetjük A rajtaütés és A rajtaütés 2. mozikat, amelyek a 2000-es évek talán legjobban megkoreografált verekedős filmjei voltak. És nem mellesleg Gareth Evansnek sikerült az alapvetően nem túl bonyolult történetüket úgy tálalni, hogy a nézők mégis az első perctől az utolsóig lerágják a körmüket. De mégis, a leginkább a tökéletességig csiszolt és koreografált verekedős jelenetek azok, amik miatt e filmekre mindenki emlékszik. És ez egy nagyon jó előjel a Havoc esetében is.

A második ok viszont már a főszereplő, Tom Hardy. A színészi kvalitásait aligha kell bárkinek is ecsetelnünk. Kevés kivétellel, amihez nyúlt, az jól sült el. És Tom Hardy igazán otthonosan mozog az akciófilmek világában, amilyen a Havoc is lesz. A filmben egy lecsúszott zsarut alakít majd, akinek egy politikus fiát kell kiszabadítania egy drogbanda karmai közül. Nem túl eredeti történet, de ki más játszhatná el e szerepet, mint ő? Mindezt párosítva a színész fizikumával és Gareth Evans verekedős jeleneteivel… durva dolgokra készülhetünk.

A harmadik ok Forest Whitaker, aki szintén szerepelni fog a filmben. Egyelőre nem tudni, hogy milyen és mekkora szerep lesz az övé, de az ő színészi kvalitásait ismerve, akár elég lehet neki néhány perc is, hogy emlékezeteset alakítson. Megtette ezt már számtalan alkalommal, így most is biztosak lehetünk benne, hogy a színész csak emelni fog a film értékén.

A negyedik ok a fent leírt történet egyszerűsége. Gareth Evans mesterien ért hozzá, hogyan lehet az első és második nézésre is semmi eredetiséget felmutatni nem tudó történetből izgalmas mozit csinálni. A legjobb példa erre A rajtaütés, ahol a sztori még a Havochoz képest is egyszerű volt. Kommandósok törnek be egy toronyházba, ahol csak bűnözők laknak. Bent rekednek és máris a túlélésért harcolnak tovább. Nem túl bonyolult, mégis hihetetlenül izgalmas mozi kerekedett belőle.

Ötödik okként a Netflixet jelölhetjük meg, ahol a Havoc debütálni fog majd. A legnagyobb streamingszolgáltató már eddig is bizonyította, hogy nem sajnálja a pénzt, ha ígéretes saját projektekről van szó. Márpedig a Havoc a Netflix saját filmje lesz. Ha ezt is olyan bánásmódban részesítik, mint például a Tyler Rake: A kimenekítést vagy a Six Underground – Hatan az alvilágbólt és A halhatatlan gárda mozit, akkor Gareth Evans megalkothatja pályafutása eddigi legnagyobb költségvetésű filmjét. És az csak jó lehet.

És végül a hatodik ok, ami szintén a rendezőhöz és a Netflixhez köthető. Ha a Havoc befut és kellően sikeres lesz, akkor utat nyithat a rendező két legnagyobb sikerfilmje, A rajtaütés és A rajtaütés 2. előtt is. Ezek egyelőre nem szerepelnek a Netflix kínálatában, de ha bekerülnének, garantáltan újra felfedezné őket magának a közönség.

A Havoc egyelőre nem kapott premierdátumot, de várhatóan még idén láthatjuk majd.